Achilleas Kanaris, CEO Vodafone România: 5G are potențialul de a amplifica producția economică a oricărei țări în mod semnificativ: aproape 13 trilioane de dolari în Europa, 5 miliarde în România, sute de mii de noi locuri de muncă ce pot fi create

tehnologia 5G Sursa foto Pixabay

Achilleas Kanaris, CEO Vodafone România, a declarat, în cadrul conferinței IQ DIGITAL Summit, că există multe estimări care arată că 5G are potențialul de a amplifica producția economică a oricărei țări în mod semnificativ, aproape 13 trilioane de dolari în Europa, 5 miliarde în România, sute de mii de noi locuri de muncă ce pot fi create.

„5G este cheia care deschide potențialul multor alte tehnologii care sunt în curs de dezvoltare, cum ar fi Inteligența Artificială, Internet of Things (IoT) sau Robotică. Suntem convinși că tehnologia 5G va avea un impact major în industrie, iar Vodafone va arăta diferit în viitor în ceea ce privește modul în care vom interacționa cu clienții”, a declarat Achilleas Kanaris.

Acesta a prezentat câteva studii de caz care ne arată cum ar putea influența tehnologia 5G viața noastră de zi cu zi în câteva domenii cheie: sănătate, agricultură, auto și chiar și în experiența de cumpărături. 

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

De exemplu în domeniul sănătății, cu ajutorul tehnologiei 5G, atunci când pacientul va avea nevoie de a realiza o operație, o va putea programa cu un doctor care locuiește în altă parte a lumii, în timp ce pacientul se află într-un spital din România, operația putându-se realiza de la distanță.

De asemenea, domeniul agriculturii va arăta complet diferit în viitor, potrivit lui Achilleas. Fermierii nu vor mai fi nevoiți să lucreze plantația deoarece vor exista drone care vor oferi toate informațiile necesare în ceea ce privește o cultură înfloritoare, iar roboții vor putea putea inclusiv recolta producția.

„O altă industrie care va beneficia de schimbare este industria auto. În viitor, mașinile autonome vor putea fi folosite pentru a oferi mai multe informații conducătorului, nu doar experiența de a nu sta cu volanul în mână, printre care mai multe date despre rute care va ajuta șoferul să ajungă mai rapid și mai ușor la destinație”, menționează CEO-ul Vodafone România. 

În cele din urmă, tehnologia 5G va schimba modul în care facem cumpărăturile. Potrivit acestuia, dacă în prezent avem opțiunea de a comanda ușor cu ajutorul platformelor online și livra mâncarea direct acasă, în viitor va exista un metaverse în care vom putea alege de pe rafturi produsele din supermarket, însă stând de acasă, din fața ecranului. 

Pe scena celei de-a doua ediţii IQ DIGITAL Summit au mai fost prezenţi şi Iulian Stanciu, fondator eMAG, Sergiu Manea – CEO BCR, precum şi liderii unor companii cu amprentă locală şi experţi IT, care au discutat despre transformarea digitală a ecosistemului antreprenorial românesc.

Conceptul IQ DIGITAL a fost gândit de echipa Upgrade 100 alături de George (BCR), fiind destinat să ajute la rezolvarea provocărilor întâmpinate în procesele de digitalizare cu care se confruntă antreprenorii din sectorul IMM din România. Vodafone a devenit partener al proiectului în 2022.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Omul nu si-a luat pastilele sau isi da doctoratul in bullsh*t. Drone care culeg recolta… alea nu merg pe 4G? Ratatii astia de la companiile de telefonie mobila din Romania nu-s in stare sa aibe acoperire calumea pe 4G, dar ei vor drone in camp cu semnal 5G, pentru care trebuie cel putin dublata densitatea de antene?
    Iar exemplul cu operatia medicala facuta de un doctor din alta tara decat pacientul: pai ce-l opreste pe doctor acum sa faca operatia aia printr-o conexiune ethernet (pe cablu), mult mai stabila, mai rapida si cu o latenta mult peste orice implementare 5G.
    Si exemplul cu industria auto sau cel cu IoT: bah, lumea s-a cam saturat de tampeniile astea pentru ca am vazut cum functioneaza pe 4G. Mai te trezesti ca vreun producator auto iti dezactiveaza cheia de la masina pentru ca nu ai platit subscriptia pentru a avea acel drept. Sau deviceurile IoT din casa sifoneaza catre cloud toate injuraturile copiilor si icnetele de placere ale sotiei. Adica am scapat se securitate ca sa ne bagam pe altii in casa sa ne spioneze. Halal modernizare 5G.

  2. Bai kakaris, baga ti in f*****i de 5 ori pct G si muta te n locul pregatit celor care fac faradelege dupa faradelege !
    Pe noi scuteste ne ca ai treaba n iad

  3. hai ca acum sare tiktosie de la Constanta si tot corul de nebuni, de la sosoaca urlatoare pana la lasca ala, cu toate tampeniile, extraterestrii, 5 g, chip-uri… si ce le mai recomanda kremlinul sa zbiere. or sa umble toti descreieratii cu folie de aluminiu pe cap, sa nu fie iradiati, sa li se fure aia trei neuroni.

  4. Dacă trimiți un SMS în străinătate, Vodafone te taxează pentru “1 pachet de 10 SMS”. Ce se întâmplă cu restul de 9? E treaba ta, poți să le trimiți sau nu, că de aia ești proprietar. Uite-așa ne amplifică Vodafone economia, zice Achilleas plutașul.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.