Achiziționarea aplicației Photomath de către Google este verificată de autoritățile europene

Redacția feb. 22, 2023 0 comentarii
Google Romania

Autoritățile de reglementare antitrust din UE au stabilit un termen limită de 28 martie pentru a lua o decizie cu privire la achiziția de către Google a aplicației croate de matematică Photomath, potrivit unui document depus miercuri de Comisia Europeană, scor Reuters.

Autoritatea de reglementare în domeniul concurenței din UE poate aproba tranzacția cu sau fără măsuri corective după examinarea sa preliminară sau poate deschide o investigație de patru luni dacă are îngrijorări serioase.

“Putem confirma că am încheiat un acord de achiziție a Photomath în mai 2022, sub rezerva revizuirii reglementărilor”, a declarat un purtător de cuvânt al Google.

“Tehnologia Photomath va ajuta Google să își îmbunătățească capacitatea de a oferi elevilor experiențe mai bune de învățare a matematicii, contribuind la dezvoltarea ofertelor Google de ajutor pentru teme pentru utilizatori”.

Aplicația Photomath folosește camera foto a unui smartphone sau a unei tablete pentru a recunoaște și explica problemele de matematică. Menlo Ventures, LearnCapital, Goodwater Capital, GSV Ventures și Cherubic sunt investitori în această companie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *