Adrian Câciu: Analizăm posibilitățile de relocare în România a unor companii din Federația Rusă, Belarus și Ucraina

Adrian Caciu, ministrul Finantelor Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a declarat că analizează posibilități de relocare în România a unor companii din Federația Rusă, Belarus și Ucraina, dorind să primească sprijin financiar și logistic de la Banca Mondială.

Ministrul Finanțelor s-a întâlnit joi la Palatul Victoria, împreună cu premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă, cu delegația Grupului Băncii Mondiale în România, condusă de președintele David R. Malpass, despre necesitatea dezvoltării parteneriatului bilateral, în contextul provocărilor economice și sociale generate de criza din Ucraina.

Întrevederea a avut loc în marja vizitei efectuate de reprezentanții prestigioasei instituții bancare în țara noastră între 13-15 aprilie, ocazie cu care sunt trecute în revistă rezultatele programelor de dezvoltare implementate de Banca Mondială în România în cei peste 30 de ani.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

„Analizăm cu mare interes posibilitățile de relocare în România a unor companii din Federația Rusă, Belarus și Ucraina şi ne dorim sprijin financiar şi logistic din partea Băncii Mondiale. Totodată, suntem hotărâți sã luăm toate măsurile necesare pentru implicarea activă a companiilor românești în reconstrucția Ucrainei. Un rol important în acest context îi revine băncii, prin Corporația Financiară Internațională (IFC), în condițiile în care situația geopolitică actuală presupune elaborarea unei strategii pentru reducerea impactului sancțiunilor internaționale impuse Rusiei asupra mediului de afaceri și a nivelului de trai al cetățenilor”, a subliniat Adrian Câciu.

Ministrul a amintit faptul că în recent lansatul program guvernamental Sprijin pentru România sunt alocate pentru investiții 60% dintr-un total de 17,3 miliarde lei. În cadrul discuției, a fost apreciată funcționarea sistemului monetar și stabilitatea monedei naționale pe o piață regională volatilă, ca urmare a conflictului de la granița de nord a țării.

Reprezentanții Băncii Mondiale și-au arătat disponibilitatea de sprijinire a României în demersul strategic de aderare la OCDE, un pas vital pentru consolidarea profilului său economic, cu efecte pozitive în generarea de noi locuri de muncă, în diversificarea oportunităților de dezvoltare și într-un număr mai mare de investiții majore în economie.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: