Aeroflot, cea mai mare companie aeriana a Rusiei, a cumpărat opt avioane Airbus A330 de la companii străine de leasing

Redacția mai 14, 2022 0 comentarii
aeroflot, avion, aeronava comerciala, pasageri, transport, calatorie, travel, vacanta, aer, aerian, rusia

Cea mai mare companie aeriană a Rusiei, Aeroflot, a anunţat vineri că a cumpărat opt avioane Airbus A330 de la companii străine de leasing, „ca parte a îndeplinirii obligaţiilor contractuale”, transmite Reuters, citat de News.ro.

Aeroflot nu a precizat de la ce companii erau închiriate avioanele respective. Sancţiunile internaţionale au făcut ca firmele de leasing din Occident să rezilieze contractele pentru peste 500 de aeronave închiriate de companiile aeriene ruse.

Peste 400 dintre ele, în valoare de aproape 10 miliarde de dolari, se aflau în Rusia la acea vreme, iar Moscova a interzis companiilor aeriene să le returneze.

Pentru a se asigura că pot avea în continuare certificate de navigabilitate valabile şi că operatorii aerieni ruşi le pot folosi în continuare, autorităţile ruse au transferat aeronavele în propriul registru al Rusiei.

Între timp, firmele de leasing s-au resemnat, făcând cereri de recuperare a pagubelor de la firmele de asigurare, pentru a încerca să recupereze o parte din valoarea pierdută a aeronavelor.

Cea mai mare reclamaţie a fost făcută de AerCap, cel mai mare locator de avioane din lume, care a depus o cerere de asigurare de 3,5 miliarde de dolari pentru mai mult de 100 de avioane. AerCap nu a răspuns imediat la apelurile Reuters pentru a solicita comentarii.

Sursa foto: Facebook / Aeroflot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *