Aerostar Bacău a obținut un profit net de aproape 59 de milioane lei în primele 9 luni din acest an, în ușoară scădere față pe perioada similară din 2023

aerostar bacau - facebook 2 Sursa foto: Facebook/Aerostar Bacau

Aerostar Bacău a afişat un profit net de 58,814 milioane de lei, după primele 9 luni din acest an, şi o cifră de afaceri de 419,510 milioane de lei, potrivit Raportului pe primele 9 luni al companiei, transmis miercuri Bursei de la Bucureşti.

Față de perioada similară a anului trecut, profitul net este în scădere, cu aproape 4%. Astfel, primele 9 luni din 2023, profitul net a fost de 61,096 milioane lei. Iar cifra de afaceri a fost în creștere cu 16 %.  Anul trecut, în primele 9 luni, cifra de afaceri a fost de 361,523 de milioane de lei.

“În România furnizăm servicii de reparație pentru avioane militare și reparație piese și componente electronice pentru avioane militare, modernizări, integrări și mentenanță pentru sistemele de aviație militară, servicii de reparare ale sistemelor și ale lansatoarelor. Din cifra de afaceri de 419.510 mii lei realizată în primele 9 luni ale anului 2024, societatea a vândut produse şi servicii pe piața internă de 79.176 mii lei, iar pe piata externă de 340.334 echivalent mii lei. În perioada de raportare, Aerostar a înregistrat un trend ascendent a vanzarilor pe pietele de desfacere. Ponderea exporturilor în cifra de afaceri în perioada de raportare este de 81%.”, scrie în raportul transmis Bursei.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Același raport mai arată că Aerostar operează pe trei segmente, materializate în linii de afaceri care reflectă structura organizatorică și de management conform serviciilor oferite:

Aerostar este furnizor semnificativ de aerostructuri, componente, ansamble și sisteme hidraulice pentru programe globale de fabricație. Echipamentele, ansamblele și piesele produse de AEROSTAR intră în componența unui mare număr de avioane comerciale: Airbus A320, A321, A330, A350, Boeing B737, B787, B767, Gulfstream G650, Dassault F7X, Bombardier Challanger seria 600 și Global 5000/6000.

AEROSTAR este furnizor important de servicii de întreținere la nivel industrial (lucrări de întreținere de bază și complexe, modificări structurale, modernizări ale sistemelor de avionică) pentru avioane comerciale Airbus familia A320 şi Boeing B737 toate seriile.

AEROSTAR este activă în programe de modernizări, integrări şi mentenanţă de sisteme de aviaţie militare şi apărare, fiind furnizor de prim rang pentru Ministerul Apărării Naţionale din România și operator economic autorizat înscris în Registrul Unic al operatorilor economici şi al capacităţilor de producţie şi/sau de servicii pentru apărare din industria naţională de apărare.

AEROSTAR are doua sedii secundare, un punct de lucru în perimetrul Aeroportului Internațional Iaşi si un punct de lucru in Municipiul Fetești.

Acționarii semnificativi ai societății AEROSTAR S.A. sunt IAROM S.A. București (71,4990 %) și EVERGENT Investments S.A. Bacău (15,1487 %). Restul acțiunilor sunt deținute de persoane fizice și persoane juridice.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: