Agenția Federală pentru Turism: Companiile de turism ruse datorează turiștilor care nu au mai putut vizita țara din 24 februarie până la 40 de miliarde de ruble

Redacția mai 13, 2022 0 comentarii
Moscova Rusia

Companiile de turism ruse datorează turiștilor care aveau rezervate și plătite vacanțe în străinătate până la 40 de miliarde de ruble (595.290.132 de euro), vacanțele fiind anulate după 24 februarie, a declarat joi șefa Agenția Federală pentru Turism a Federației Ruse (Rostourism), Zarina Doguzova, transmite Interfax.

„Această datorie uriașă care s-a format pe destinații străine. Suma este uriașă, datoria tur-operatorilor față de turiști este acum practic de 40 de miliarde de ruble”, a declarat Doguzova la o ședință a Comitetului Dumei de Stat pentru Turism și Dezvoltarea Infrastructurii Turistice.

După declanșarea pandemiei de coronavirus și închiderea granițelor, datoria companiilor de turism față de turiștii care nu au putut pleca în călătoriile din străinătate a totalizat 44 de miliarde de ruble, a estimat Agenția de Turism. Această datorie s-a redus la 6,5 ​​miliarde de ruble până în februarie 2022.

Cu toate acestea, din cauza suspendării zborurilor către majoritatea țărilor după 24 februarie, s-a acumulat o nouă datorie.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.