Ajutor de stat pentru companiile aeriene care încep zboruri internaționale regulate pe Aeroportul Internațional Maramureș

avion, zboruri, calatorii, turism Sursa foto: Pexels

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat românească în valoare de 1,2 milioane de euro destinată companiilor aeriene care încep zboruri internaționale regulate pe Aeroportul Internațional Maramureș în urma pandemiei de coronavirus.

Schema, în cadrul căreia ajutorul va lua forma unor subvenții directe de până la 800.000 de euro per întreprindere, a fost aprobată în temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat.

Aeroportul Internațional Maramureș joacă un rol important în ceea ce privește conectivitatea regională și internațională a României. Sprijinul public va fi accesibil tuturor companiilor aeriene interesate care se angajează să opereze cel puțin două noi zboruri internaționale pe Aeroportul Internațional Maramureș.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Ajutorul se va aloca pe baza unei evaluări a numărului de destinații, a frecvenței zborurilor și a numărului estimat de pasageri atrași în primul an de operare. Schema este menită să sprijine activitatea acestor companii aeriene, precum și redresarea economică și viabilitatea structurală a regiunii în contextul pandemiei de coronavirus. Comisia a constatat că schema românească respectă condițiile prevăzute în cadrul temporar. În special, ajutorul (i) nu va depăși 1,8 milioane EUR per beneficiar; și (ii) se acordă până la 31 decembrie 2021.

Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: