Allianz-Țiriac a primit undă verde pentru preluarea Gothaer Asigurări

Redacția nov. 24, 2021 0 comentarii
allianz-flags

Allianz-Ţiriac Asigurări, una dintre cele mai mari companii din sector din România, a primit miercuri aprobările necesare din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi Consiliului Concurenţei pentru achiziţia pachetului majoritar de acţiuni al societății Gothaer Asigurări Reasigurări.

Compania, parte a grupului german Allianz, estimează că finalizarea integrării va avea loc până la finalul anului 2022, după ce vor fi parcurse progresiv etapele de aprobare a fuziunii și procesul de integrare a Gothaer Asigurări Reasigurări în structura Allianz-Tiriac. Până la finalizarea fuziunii, cei doi asigurători vor funcționa ca două entități independente, conform regulilor unei asemenea achiziții.

„Aprobarea tranzactiei de preluare nu influențează în niciun fel relația cu clientii sau contractele de asigurare pe care aceștia le dețin în acest moment la una dintre cele două companii. Beneficiile, termenii și condițiile contractelor de asigurare rămân neschimbate. Pentru operațiuni, servicii și consultanță, clienții trebuie să se adreseze în continuare Gothaer Asigurări Reasigurări la datele de contact cunoscute. De asemenea, relația cu partenerii nu este influențată”, arată un comunicat al Allianz.

Virgil Șoncutean, Director General al Allianz-Țiriac Asigurări, a declarat: „Achiziția Gothaer Asigurări Reasigurări reprezintă o dovadă concretă a angajamentului Allianz-Țiriac față de piața românească de asigurări, chiar și în vremuri tulburi. Suntem pregătiți să inițiem cât mai repede procesul de integrare, după aprobarea proiectului de fuziune, și să devenim o singură echipă care reunește expertiza celor două organizații în interesul clienților, angajaților, partenerilor de distribuție și acționarilor”.

Ciprian Pop, director al Departamentului Actuariat din cadrul Allianz-Țiriac, este propunerea Allianz-Țiriac pentru rolul de Director General  al Gothaer Asigurări Reasigurări și își va prelua atribuțiile după obținerea avizelor necesare. Ciprian Pop va avea un mandat limitat, până la finalizarea fuziunii, iar principalul său obiectiv va fi pregătirea Gothaer Asigurări Reasigurări pentru o integrare cât mai lină, atât din perspectiva clienților, cât și a angajaților și partenerilor.

De asemenea, Allianz-Țiriac va propune un nou Consiliu de Administrație al Gothaer, format din Virgil Șoncutean, Director General al Allianz-Țiriac, Adriana Matache și Aurel Badea, ambii Directori Generali Adjuncți ai Allianz-Tiriac. Noul Consiliu de Administrație își va prelua mandatul după avizul ASF și va fi condus de Virgil Șoncutean, în calitate de președinte.

La finalul anului 2021, portofoliul Gothaer Asigurări Reasigurări este estimat la 83,3 milioane de lei. Tranzacția de preluare a fost semnată și anunțată public de cele două părți la începutul lunii decembrie 2020.

Citește și:

INTERVIU VIDEO Pandemia a adus o schimbare de priorități: mașina nu mai e pe primul loc, au crescut asigurările de locuințe și de viață / Allianz – Țiriac, interesată de oportunitățile din piața RCA, dar „nu cu orice preț”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *