Ambasadorul României în SUA Andrei Muraru s-a întâlnit cu Daniel Dines, co-fondator şi CEO al UiPath, printre temele discutate aflându-se modul în care va putea fi promovată mai bine România în SUA şi ce poate fi făcut pentru ca interesele românilor să fie mai bine apărate. „Daniel a rămas un om modest, bun şi care inspiră imediat încredere, pentru că e simplu şi direct”, remarcă Muraru.
„Am avut o discuţie foarte bună cu Daniel Dines, co-fondator şi CEO al UiPath, prima companie născută în România listată la bursa din New York. Un antreprenor român excepţional a generat o revoluţie în lumea afacerilor producând roboţi software. În faţa succesului său uriaş, Daniel a rămas un om modest, bun şi care inspiră imediat încredere, pentru că e simplu şi direct”, anunţă ambasadorul, citat de news.ro.
El afirmă că Daniel Dines ”apără valori care au fost respinse ori uitate de mulţi, are curaj şi crede în succesul României de mâine”.
„Are un ataşament profund faţă de ţara în care generaţiile familiei sale au trăit şi trăiesc şi îşi propune să construiască un important centru de talente în România (1/3 dintre cei peste 3000 de angajaţi ai UiPath sunt români, deşi compania a devenit una globală, cu birouri în peste 40 de ţări). Cred că vom avea o fructuoasă colaborare în anii următori”, remarcă Andrei Muraru.
Ambasadorul precizează că a vorbit cu Daniel Dines despre modul în care va putea fi promovată mai bine România în SUA şi despre ce poate fi făcut pentru ca interesele românilor să fie mai bine apărate.
„Am vorbit cu Daniel Dines pe larg despre cum putem promova mai bine România în SUA şi despre ce putem face ca interesele românilor să fie mai bine apărate”, precizează el.
Înfiinţată în România, în anul 2005, sub denumirea DeskOver şi redenumită UiPath în 2015, compania are printre clienţi entităţi precum CIA, forţele navale ale SUA, McDonald’s Corp, Duracell şi Swiss Re. În anul fiscal care s-a încheiat la 31 ianuarie 2021, UiPath a înregistrat pierderi de 92,40 milioane de dolari, mai reduse decât pierderile din anul anterior, de 519,90 milioane de dolari. Veniturile au urcat la 607,60 milioane de dolari, de la 336,2 milioane de dolari.
În prezent, UiPath vrea să se extindă după ce în perioada pandemiei mai multe companii au devenit interesate să îşi automatizeze procesele pentru a reduce costurile. Directorul general, Daniel Dines, declara recent că actualii clienţi ai UiPath din sectoarele de retail, sănătate şi finanţe utilizează serviciile companiei pentru a face faţă unei modificări semnificative a cererii provocată de pandemia de coronavirus.
În 2018, UiPath a devenit primul start-up fondat în România care a dobândit statutul de unicorn, adică a fost evaluat la peste un miliard de dolari. Între timp, compania şi-a mutat sediul general în SUA.
În luna aprilie, UiPath s-a listat la bursă pe New York Stock Exchange.