ANAF demarează verificări la persoanele care vând produse online cu plata ramburs. Heiuș: Sunt persoane fizice care au avut vânzări de peste un milion de lei pe lună

Elena Deacu mart. 8, 2023 2 comentarii
cumparaturi colet livrare (2)

Fiscul va începe verificări la persoane fizice care vând produse online, cu plata ramburs, după ce firmele de curierat au început deja să transmită informații despre aceste vânzări, existând persoane fizice care au avut vânzări online de peste un milion de lei lunar, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, președintele ANAF, Lucian Heiuș.

“Firmele de curierat au și transmis, avem informații foarte clare, sunt pregătite acțiuni ale antifraudei pe acest mecanism. Sunt persoane fizice care au avut vânzări online de peste 1 milion lei pe lună.
Câteva zeci de astfel de persoane vor fi verificate de ANAF până la sfârșitul lunii aprilie”, a spus Heiuș.

Conform unei decizii anunțate anul trecut, firmele de curierat devin obligate să raporteze la ANAF detalii referitoare la persoanele care au plătit ramburs pentru produsele comandate online. Măsura a fost adoptată în luna mai de Guvern și vizează o colectare mai bună a taxelor şi impozitelor.

Mai precis, firmele de curierat trebuie să furnizeze lunar către ANAF informații referitoare la coletele achitate de către destinatar la livrare.

Potrivit actului adoptat, prin această măsură se urmărește ”identificarea beneficiarilor reali care eludează taxele și impozitele datorate, prin încasarea sub formă de rambursuri, prin intermediul furnizorilor de servicii poștale, a veniturilor obținute din tranzacții efectuate în mediul online”.

Comentarii

  1. D-!or mergeți la firmele străine, nu mai enervați romanii ca va faceți ca va dați duhul cu corupția. Băgați în sistem oameni competenți, bine pregătiți care sa oprească jefuirea țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *