Analiză în turismul local: Peste 1400 de proiecte HoReCa, în lucru la nivel națională/ În tendințe: Vizitele de podgorie

jidvei Foto: Jidvei, Facebook

Harta investițiilor în turism cuprinde peste 1400 de proiecte HoReCa la nivel național, conform unei analize a IBC Focus, care monitorizează șantiere la nivel național. O nișă din piață, turismul în domeniul viticol, a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii ani, arată o analiză a platformei Hotelinvest.ro, care menționează că în țară există peste 250 de crame. O parte importantă a cererii tot mai mari pentru vizitele la crame provine de la companii, care aleg astfel de locații pentru ieșirile cu angajații, specifică analiza. Economedia.ro a făcut un “tur” al ofertelor și vă prezintă și câteva exemple de prețuri și destinații.

Harta investițiilor: peste 1400 de proiecte HoReCa

Conform datelor monitorizate cu ajutorul platformei VICTA.ro a IBC Focus, în ultimele 3 luni au fost identificate 1423 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare la nivel național. Dintre acestea, 328 se află în stadiul de construcție. În topul județelor cu cele mai multe investiții în derulare se poziționează Constanța, cu 119 proiecte. Iată cum se prezintă situația în toată țara.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

 

Turismul în domeniul viticol a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii ani, arată analiza platformei Hotelinvest.ro (dezvoltată de IBC Focus), care menționează că în țară există peste 250 de crame. O parte importantă a cererii tot mai mari pentru vizitele la crame provine de la companii, specifică analiza.

Peste 250 de crame există în țară, dar doar 200 produc vin îmbuteliat, iar 100 sunt deschise pentru turiști. Companiile organizează aici teambuilding-uri și ședințe la crame, mutând activitățile în mediul online în timpul pandemiei.

“Acest nou mod de lucru combină ședințele cu activitățile de relaxare și degustarea de vinuri. Tendința de a alege cramele pentru ședințe de management este în creștere, cu companii care vin din diverse orașe pentru a beneficia de atmosfera diferită. Companiile investesc în unități de cazare la crame pentru a susține acest turism. Turismul viticol este popular în special în zilele de vineri și sâmbătă, dar evenimentele corporate compensează absența turiștilor în timpul săptămânii”, arată analiza publicată de HotelInvest.ro, o platformă dezvoltată de compania IBC Focus, care monitorizează șantiere în România.

Turism viticol: Harta cramelor

Harta cramelor prezentatată de crameromânia.ro cuprinde în jur de 230 de astfel de obiective, împărțite pe regiuni în felul următor: Crișana și Maramureș – 47, Transilvania -25, Banat – 11, Oltenia și Muntenia- 81, Moldova – 36, Dobrogea – 26, București – Ilfov – 3, Traseele Dunării – 2.

Sursa foto: Avincis/ Facebook

Cât te costă vizita și degustarea?

Economedia.ro a făcut un “tur” al ofertelor și vă prezintă câteva exemple de prețuri și destinații.

La Crama Avincis – Vila Dobrușa – Drăgășani, un tur de cramă și domeniu viticol, cu degustarea a 3 vinuri la alegere dintre cele disponibile și snacks-uri costă 110 lei. În cazul în care sunt interesați și de cazare, turiștii pot găsi o cameră dublă cu pat matrimonial (cu mic dejun) la 630 de lei.

La Jidvei, Castelul BETHLEN-HALLER, o vizită de castel, cu degustare de cinci vinuri costă 30 de euro/ persoană (150 de lei), iar pachetul cu servire de prânz urcă la 70 de euro. Vizita podgoriei și a cramei Jidvei -costă 20 de euro/ persoană.

La Cramele Recaș, vizita de vie și crama veche, degustare vin 5 probe, cu gustări de pâine cu ulei de măsline și brânzeturi costă 100 de lei/ persoană, în pachetul de o oră. Iar cel de două ore, la care se adaugă un fel de bază de mâncare, desert și cafea, costă 210 lei.

La Vinalia conacul din Ceptura, camera dublă costă 390 de lei/noapte, iar  degustare 75 de lei. Aceasta durează o oră, iar turiștii pot afla despre procesul de vinificație, fac turul cramei și degustă trei sortimente de vin, alături de platouri de brânzeturi, fructe confiate și pâine aromatizată

Platforma Tasting România propune o serie de oferte care includ degustări de vinuri.

  • Excursie cu degustare de vinuri la crama Avincis, tur al domeniului, 2 mese fine pe zi. Variantele 1-2 nopți sau varianta supremă: 3 nopți și vizite la 3 crame de lux. De la 120 euro/ persoană
  • Excursie la cramele din Dealu Mare, variantele cu 1-3 nopți de cazare și două mese pe zi + vizite cu degustare la crame. De la min. 4 persoane. Transport inclus cazare-crame si retur. – de la 99 euro
  • Acasă la Jidvei, excursie: cazare cu mic dejun la Castelul Haller, variantele 1 – 2 nopti, degustare de 7 vinuri, vizită în cramă și pe domeniul Bethlen-Haller (castel și fermă). Opționale: plimbare călare, cu bicicleta sau trăsura, tir cu arcul de la 190 euro
  • Degustare de vinuri de Lechința, cu turul cramei Liliac și al podgoriei + prânz, vizită cu ghid la fabrica de viori + gustare cu papanași. Variantele cu și fără cazare. Te invită Mureșul! de la 60 de euro

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: