„Uneori apare ironia că oferim învățământ superior gratuit, dar taxăm copiii cei mai mici, care merg la grădiniță. Nu este o utilizare eficientă a resurselor publice”, a declarat Andreas Schleicher, directorul OCDE pentru Educație, care a adăugat că „România cheltuie mult mai mult pentru învățământul universitar decât pentru cel primar – diferența este mai mare decât media OECD și nu există un motiv natural pentru această discrepanță”.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
- Declarațiile au fost făcute la conferința de lansare a noului raport OCDE de evaluare privind Educația și Competențele în România de pe 27 mai.
Andreas Schleicher a subliniat faptul că „în realitate accesul la educație timpurie de calitate este pentru copiii din familii privilegiate, pentru că părinții lor au resurse financiare, locuiesc în zone favorizate și știu să navigheze în sistem pentru a avea acces la servicii de calitate”.
„Este esențial să inversăm această situație, să ne asigurăm că exact acei copii care au cea mai mare nevoie de educație timpurie beneficiază de cele mai bune servicii. Este o prioritate incredibil de importantă”, a atras atenția Andreas Schleicher.