Angajații Boeing au acceptat ultima ofertă salarială a companiei și vor înceta greva

avion american anti-submarin, survol, sua, armata americana, statele unite, boeing p-8a Sursa foto: Boeing.com

Angajații Boeing au votat pentru a accepta cea mai recentă ofertă salarială a gigantului din aviație, punând capăt unei greve care dura de șapte săptămâni, scrie BBC.

Muncitorii aflați în grevă pot începe să se întoarcă la locurile de muncă chiar de miercuri sau până la 12 noiembrie, a declarat sindicatul Asociației Internaționale a Mecanicilor și Lucrătorilor din Aeronautică (IAM).

Conform noului contract, aceștia vor primi o creștere a salariului cu 38% în următorii patru ani.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Peste 30.000 de angajați ai Boeing sindicalizați au încetat munca pe 13 septembrie, ducând la o încetinire dramatică a fabricilor producătorului de avioane și adâncind criza din cadrul companiei.

IAM a declarat că 59% dintre lucrătorii aflați în grevă au votat în favoarea noului acord, care include, de asemenea, un bonus unic de 12.000 de dolari (9.300 de lire sterline), precum și modificări ale planurilor de pensii ale lucrătorilor.

„Prin această victorie și greva care a făcut-o posibilă, membrii IAM au luat poziție pentru respect și salarii corecte la locul de muncă”, a declarat liderul sindical Jon Holden.

Sindicatul solicitase anterior o creștere salarială de 40%, iar lucrătorii au respins două oferte anterioare din partea companiei.

„Deși ultimele luni au fost dificile pentru noi toți, facem cu toții parte din aceeași echipă”, a declarat directorul executiv al Boeing, Kelly Ortberg.

„Ne așteaptă multă muncă pentru a reveni la excelența care a făcut din Boeing o companie emblematică”.

Într-un semn al seriozității cu care Casa Albă a luat în considerare greva uneia dintre cele mai importante companii din țară, ministrul american al muncii în exercițiu, Julie Su, a zburat la Seattle luna trecută pentru a ajuta la negocieri.

Boeing a încercat să își consolideze finanțele și să pună capăt grevei, care l-a costat în prezent aproape 10 miliarde de dolari, potrivit firmei de consultanță Anderson Economic Group.

În octombrie, divizia sa de avioane comerciale a raportat pierderi operaționale de 4 miliarde de dolari pentru cele trei luni până la sfârșitul lui septembrie.

Săptămâna trecută, compania a lansat o vânzare de acțiuni pentru a strânge peste 20 de miliarde de dolari.

Aceasta a avut loc în urma avertismentelor potrivit cărora o grevă prelungită ar putea duce la retrogradarea ratingului de credit al Boeing, ceea ce ar face mai costisitoare obținerea de împrumuturi.

Luna trecută, firma a anunțat că va concedia aproximativ 17.000 de lucrători, primele preavize de concediere urmând să fie emise la jumătatea lunii noiembrie.

Cea mai recentă criză la Boeing a izbucnit în ianuarie, când o piesă a unuia dintre avioanele sale de pasageri a explodat dramatic în aer.

Activitatea sa spațială a suferit, de asemenea, o lovitură de reputație după ce nava sa Starliner a fost forțată să se întoarcă pe Pământ fără să transporte astronauți.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Cand spui 12000 USD nu pui in paranteza 9300 GBP ci 55000 RON. Suma in lire sterline era pentru cititorii britanci. Pentru cititorii romani pui RON. Clar?

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.