Aproape toate maşinile Nissan vândute în Europa vor fi electrificate, până în 2026

nissan leaf Sursa foto: Nissan

Producătorul auto nipon Nissan Motor intenţionează ca aproape toate maşinile sale vândute în Europa să fie electrificate până în anul fiscal 2026, ca parte a planului de revizuire a strategiei privind vehicule electrice, transmit Kyodo şi Reuters.

Ponderea modelelor alimentate exclusiv cu baterii şi a celor hibride în rândul maşinilor vândute în Europa va ajunge la 98%, faţă de ţinta anterioară, de 75%.

Anunţul vine după ce luna aceasta Nissan anunţase că va cumpăra o participaţie de până la 15% în Ampere, divizia de vehicule electrice care va fi înfiinţată de partenerul său de alianţă Renault SA.

Pe plan global, ponderea modelelor electrificate în rândul maşinilor vândute de Nissan va ajunge la 44% până în finalul anului fiscal 2027, faţă de ţinta anterioară, de 40%, iar pe piaţa din Japonia va ajunge la 58%, de la 55%. În SUA, peste 40% din vehiculele vândute de Nissan vor fi electrificate până în anul fiscal 2030.

Grupul nipon a fost un pionier în domeniul vehiculelor electrice, cu modelul alimentat exclusiv cu baterii Leaf, dar s-a confruntat cu dificultăţi în urma sporirii concurenţei din partea noilor producători auto intraţi pe piaţă.

Până în 2030, producătorul auto nipon ar urma să aibă 27 de vehicule electrificate noi, din care 19 alimentate exclusiv cu baterii, în timp ce planul precedent viza 23 de vehicule electrificate noi, din care 15 alimentate exclusiv cu baterii

 

Sursa foto: Nissan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *