Forajele necesare studiului geotehnic pentru Studiul de Fezabilitate al Autostrăzii A13 Brașov – Bacău au ajuns la aproximativ 9.000 metri liniari forați în județele Brașov, Covasna și Bacău, reprezentând 30% din totalul estimat, anunță Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR). Amintim că traseul inițial al A13 va fi modificat în zona municipiului Brașov pentru o investiție strategică a companiei Romarm.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
„Este un progres de aproape 2.000 metri liniari, față de raportarea anterioară, din luna aprilie, Prestatorul având în teren 8 instalații de foraj. Echipa Companiei Naționale de Investiții Rutiere a verificat lucrările pentru realizare investigațiilor geotehnice, rezultatele fiind următoarele: 9.088 metri liniari forați, progres de 1.900 metri; prestatorul are mobilizate 8 foreze; investigațiile se desfășoară în județul Bacău, pe raza UAT Bogdănești, Onești, Temelia, Parava și Răcăciuni”, transmite CNIR.
Studiul de fezabilitate este necesar pentru stabilirea traseului final al viitoarei autostrăzi și a costului estimat pentru etapa de proiectare și execuție.
Sectorul Brașov – Bacău al Autostrăzii A13 se va conecta cu viitoarea Autostradă Sibiu – Făgăraș – Brașov printr-un nod de mare viteză în zona localității Codlea, iar în zona Bacăului, la Răcăciuni cu Autostrada Moldovei A7.
În aprilie, directorul general al Companiei Naționale de Investiții Rutiere, Gabriel Budescu a declarat că traseul inițial al Autostrăzii A13 Brașov – Bacău va fi modificat în zona municipiului Brașov pentru o investiție strategică a companiei Romarm.
„Traseul inițial stabilit pentru Autostrada A 13 Brașov-Bacău va fi modificat în zona municipiului Brașov ca urmare a solicitărilor Ministerului Economiei, reproiectarea traseului fiind necesară pentru o investiție strategică a Companiei Romarm. După discuțiile de luna trecută cu reprezentanții autorităților din județul Brașov, ieri, colegii de la Direcția Investiții au prezentat noile variante de traseu și autorităților din județul Covasna. Împreună cu proiectantul și comunitățile locale, analizăm alternativele pentru cel mai bun traseu”, a precizat Gabriel Budescu.
Este vorba despre Carfil S.A Brașov, producător român de tehnică militară, care a semnat un acord de cooperare cu Periscope Aviation, producător american de drone militare și civile. Documentul a fost semnat în primăvara anului trecut, la Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024, cel mai mare eveniment regional dedicat apărării şi securităţii care a avut loc, între 22 şi 24 mai, la Bucureşti, pe platforma Romaero Băneasa.