„Autostrada Sudului” Filiași – Lugoj: CNAIR poate semna contractul pentru proiectare preliminară pe Lotul 4 Caransebeș-Lugoj. DP Consult, firma unui fost director CNAIR și-a retras contestația

Filiasi-Lugoj

CNAIR și firma de proiectare INPRO MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK ANONİM ŞİRKETİ pot semna contractul pentru Studiul de Fezabilitate pe lotul 4 al „Autostrăzii Sudului”, Filiași – Lugoj. Semnarea contractului este posibilă după ce proiectantul DP Consult, firmă înființată de fostul director general CNAIR (pe atunci CNADNR), Mircea Pop, și-a retras contestația depusă pe 10 martie la CNSC, după cum Economedia a transmis aici. DP Consult este desemnat câștigător pe Lotul 1.

Decizia CNSC pe care a consultat-o Economedia:

Compania de Drumuri a desemnat pe 28 februarie 2023 câștigătorii Studiilor de Fezabilitate pentru loturile 2 și 4 ale Autostrăzii Sudului Filiași – Lugoj, o licitație lansată în aprilie 2022 și care a trecut prin contestații la CNSC și Curtea de Apel București. Pe Lotul 1, Filiași – Drobeta Turnu Severin (70 km), CNAIR desemnase pe 13 februarie proiectantul DP Consult.

Pentru lotul 2 Egis a câștigat contractul după reevaluare, iar pentru lotul 4 firma de proiectare Inpro Muhendislik este la prima desemnare, a transmis atunci șeful CNAIR Cristian Pistol.

„Astăzi am desemnat câștigătorii contractelor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate necesare construcției loturilor 2 și 4 ale drumului de mare viteză Filiași–Lugoj. Câștigătoarea contractului pentru lotul 2 (Drobeta Turnu Severin – Domașnea), cu o lungime de aproximativ 65 km, este Asocierea EGIS ROMANIA SA – EGIS INTERNATIONAL S.A.S. – PRIMACONS GROUP SRL – ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA SRL – ECO GEODRUM SRL. Valoarea contractului este de 35,78 milioane de lei, fără TVA iar durata acestuia este de 28 luni. Câștigătoarea contractului pentru lotul 4 (Cransebeș – Lugoj), cu o lungime de aproximativ 50 km, este INPRO MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK ANONİM ŞİRKETİ. Valoarea contractului este de 12,11 milioane de lei, fără TVA, iar durata este de 20 luni. Semnarea ambelor contracte va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestaților formulate în cadrul procedurii de atribuire. Prin aceste Studii de Fezabilitate se va stabili inclusiv dacă profilul drumului de mare viteză Filiași-Lugoj (230 km) va fi de Drum Expres sau de Autostradă”, a spus Pistol.

Prima procedură pentru proiectarea completă a Drumului de mare viteză Craiova – Lugoj a fost lansată pe 1 iunie 2021 în mandatul ministrului Cătălin Drulă (43 de luni SF+ proiect tehnic), Egis a câștigat contractul, dar CNAIR a anulat procedura în mandatul ministrului Grindeanu și a lansat licitații pentru patru secțiuni.

Comentarii

  1. Autostrada Sudului” Filiași – Lugoj incepe ca un Ciot!
    Nu se stie cand, daca va fi terminata!
    Cate cioturi, cate loturi?
    😶

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *