Autostrada Transilvania : CNAIR a primit cinci oferte la licitația pentru pază și patrulare pe lotul Biharia -Borș II

A 3 Biharia Borș II

CNAIR a primit cinci oferte la contractul pentru servicii de pază și patrulare pe lotul Biharia -Borș II pe Autostrada Transilvania. Este un acord-cadru cu o durată de patru ani și o valoare de aprox. 4 milioane lei pentru lotul de 5,5 kilometri inaugurat în 2020 și Centrul de Întreținere de pe DN 19.  ,,Ciotul” Biharia-Borș II este mult mai circulat odată cu deschiderea Drumului Expres Oradea-Borș II, legătura între centura Oradea și Autostrada Transilvania (A 3).

Ofertele din SEAP :

1. Ofertant unic : AKYLE SECURITY,

2. Ofertant unic : WBC BEST GUARD,

3. Ofertant unic : CITY LOCK SECURITY,

4. Ofertant unic : TETRA SISTEMS GUARD,

5. Ofertant unic : AXIS SECURITY,

Potrivit caietului de sarcini pe care l-a studiat Economedia, paza se execută 24 h din 24 h cu un echipaj la punct fix la CIC DN 19 și unul mobil care va patrula pe toată lungimea autostrăzii. Mașinile vor fi dotate cu GPS și girofar galben, iar CNAIR solicită și o mașină de rezervă.

,,Asigurare pază patrimoniu prin patrulare si posturi fixe pe Autostrada: A3, subsectiunea BIHARIA-BORS km 59+100 – km 64+450 si CIC pe DN 19 km 15+400 stanga”- ACORD CADRU- 48 luni Valoarea estimata a acordului cadru: Valoarea maxima a acordului cadru este de 3.918.172,80 lei fara TVA Valoarea minima a acordului cadru este de 2.884.142.40 lei fara TVA”-SEAP. Ofertele au fost depuse miercuri, 23 aprilie, iar prețul are 95 % din punctaj.

Pentru un alt contract de servicii pază și patrulare pe Autostrada Transilvania și anume pe lotul Nușfalău-Suplacu de Barcău (lotul Nurol inaugurat în septembrie 2023) desemnarea câștigătorului a fost contestată la CNSC de City Lock, dar contestația a fost respinsă pe fond. Deși anonimizată, contestația se bazează pe faptul că oferta câștigătoare ar avea un preț neobișnuit de mic. În documentele de la CNSC apare o cerere de intervenție a Akyle Security, cel mai probabil desemnat câștigător.

La Est, spre Cluj, lotul Biharia -Borș II se va conecta cu Lotul Precon Biharia-Chiribiș (29 km.), lot a cărui proiectare începe de-abia în mai 2025.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *