Autostrada Transilvania : CNAIR semnează cu Precon contractul pentru lotul Biharia-Chiribiș. CNSC a respins contestația Strabag

Şantier Biharia Chiribiş Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

CNAIR poate semna cu Precon (România) contractul pentru lotul Chiribiș -Biharia de pe A 3-Transilvania după ce Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a respins, pe fond contestația pe care Strabag a depus-o pe 19 iunie. „Verdictul” CNSC a fost publicat marți, 8 august după aproape două luni de evaluare a contestației, potrivit documentelor pe care le-a consultat Economedia.

CNAIR a desemnat pe 8 iunie 2023 Asocierea Precon – Citadina câștigătoare a licitației pentru finalizarea lucrărilor pe lotul Chiribiș – Biharia al Autostrăzii A3 Transilvania. Licitația de 877 milioane lei pentru lotul Chiribiș – Biharia cu o lungime de 28 km a fost lansată în august 2022, după ce în mai CNAIR reziliase contractul cu Selina. După rezilierea contractului, Selina a primit certificat negativ și a atacat decizia în instanță. În realitate, Precon ar fi controlată chiar de Beniamin Rus, patronul Selina, potrivit presei din Bihor.

Decizia CNSC la contestația Strabag pentru lotul Biharia-Chiribiș de pe A 3 :

Ofertele au fost depuse de constructori din România, Austria, Ungaria și Turcia. Durata contractului este de 24 de luni din care 6 luni proiectare și 18 execuție:

– CONSTRUCȚII ERBAȘU SA

– Asocierea DUNA GROUP INTERNAȚIONAL KFT – SC ING SERVICE SRL – SC DUNA CONSTRUCȚII RO SRL (Ungaria)

– MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET AS

– Asocierea PRECON TRANSILVANIA SRL – CITADINA 98 SA

– Asocierea SC STRABAG SRL – ANTREPRIZA DE REPARAȚII ȘI LUCRĂRI ARL CLUJ SA.

Pe traseul Autostrăzii Transilvania, de la Cluj-Napoca la vama Borș II, CNAIR nu are contracte semnate pe trei loturi cu o lungime de 96 kilometri: 41 kilometri între Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău (lotul cu tunelul Meseș), 26 de kilometri pe lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș (lotul cu viaductul de 1,7 km de la Suplacu de Barcău) respectiv lotul Chiribiș – Biharia (26 km) câștigat de Precon.

Pe Autostrada Transilvania, între Cluj-Napoca și Oradea, luna viitoare se estimează inaugurarea lotului Nurol (14 km, Nușfalău – Suplacu de Barcău), iar pe traseul Târgu Mureș – Turda, Strabag ar putea deschide înainte de termen lotul Chețani – Câmpia Turzii (16 km).

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

Comentarii

  1. Jurnaliștii lui pește prăjit ( un fel de economedia ) nici măcar nu ați pomenit că în afară de strabag a mai existat o firmă care a depus contestație ,Erbașu Construcții, șitot astăzi aceasta a fost respinsă pe fond de către CNSC și deci pe cale de consecințăCNAIR pot semna cu selena 2 .

  2. E pacat ca nu a castigat Strabag. Se vede cum se lucreaza pe Chetani – Campia Turzii. Au mobilizare mai buna decat Umb.

    • Asta avand in vedere faptul ca pe Chetani-Campia Turzii au in jur de vreo 8 km iar la Oradea au vreo 19km. Mai trebuie de adaugat si la cati km lucreaza UMB in acest moment? Doar un mic detaliu…pe A0 Nord lot 2, UMB a ajuns pe la vreo 73% intr-un an pe un tronson de 19km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *