VIDEO România depășește „borna” de 1.000 de kilometri de autostradă cu lotul Nurol de pe A3 Transilvania. Filmare completă cu lotul de autostradă care se deschide la toamnă

Autostrada Transilvania Lot Nurol filmare completă Sursa Foto : Captură YouTube

România va depăși „borna” de 1.000 de kilometri de autostradă și drum expres în această toamnă, lotul Nurol de pe Autostrada Transilvania urmând să fie, cel mai probabil, prima inaugurare de autostradă din 2023. Lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău (14 km) este la aproape 90% execuție și ar putea fi inaugurat în septembrie dacă se rezolvă rapid descărcarea provizorie de la Marca (detalii aici).

La aproximativ 80% execuție este și lotul 2 de pe Autostrada A0 Sud (16 km), iar Alsim Alarko poate deschide în câteva săptămâni măcar 10-11 kilometri între DN 6 Bragadiru și DN 5 Jilava, întreg lotul 2 până la Vidra (Berceni) fiind condiționat de mobilizarea Alsim Alarko pe Lotul 1.

Contractul pentru lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău (13,55 km) a fost semnat cu Nurol în septembrie 2020 pentru 384 milioane de lei, o durată de proiectare de 6 luni și 18 pentru execuție. Lotul include 13 pasaje și poduri, nodul rutier de la Nușfalău și o parcare de scurtă durată. Lucrările au început în iulie 2021 (Autorizație de Construire parțială). Constructorul Nurol a avansat luna septembrie pentru deschiderea circulației, potrivit informațiilor care completează clipul postat pe YouTube.

România are o rețea de 995 de kilometri de autostradă și drum expres, iar borna de 1.000 de kilometri va fi atinsă și depășită în această toamnă.

O filmare completă cu cel mai avansat lot de autostradă din România a fost publicată pe Canalul YouTube „Cristian Marius Man”:

Spre Cluj-Napoca, Lotul Nurol se continuă cu lotul Nușfalău – Poarta Sălajului (lotul Meseș) cu licitație suspendată, iar spre vama Borș 2 lotul cu viaductul Suplacu de Barcău este în analiză oferte. În 2024 ar putea să fie deschis și lotul Zimbor – Poarta Sălajului, lotul UMB de 12 km., acum la aprox. 30 % execuție.

În această toamnă se va deschide și lotul 2 Alsim Alarko de pe A0 Sud (deschidere parțială) și lotul UMB de pe Autostrada București Nord, de asemenea deschidere parțială (garantată între DN 1 și A 3 și condiționată de descărcarea în Drumul Județean 200). Până la sfârșitul anului, în decembrie probabil va fi deschis și lotul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești. Rămâne de văzut dacă Strabag va reuși să termine, înainte de termen cei 16 km. de autostradă dintre Chețani și Câmpia Turzii pe A3 Transilvania.

Sursa Foto : Captură YouTube

Comentarii

 1. Totul este exceptional in România.
  13 km autostrada inaugurati in 2022.
  14 km autostrada inaugurati in 2023.
  Probabil 15 km la anul.
  Pas cu pas baieti!
  Atat poate Guvernul Romaniei lucrului bine facut!😩

  • Atâta poți tu să comentezi, unde tu ai văzut 13 km in anul 2022. Înainte să comentezi procează informația în creierul tău care a rămas in anii 90, 2000

   • cand voi circula de la iasi la bucuresti sau de la iasi pe autostrada ?
    R: niciodata , poate stranepotii
    iar carcotasii care sunt multumiti de viteza cu care se lucreaza la autostrazi sa ne pupe undeva pe cei care nu suntem multumiti

 2. Ritmul lent al construirii autostrăzilor din România este catastrofal, cu viteza melcului dar la preturi enorm de mari, preț dublu față de Ungaria, de 3 ori mai mari decât in Croația și cu termene sau timp de realizare, duble sau triple fara de Croația și Ungaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *