Averea de 33 de miliarde de dolari a cofondatorului Binance, Zhao, este pe cale să crească în continuare, chiar dacă acesta se va duce la închisoare pentru patru luni

Binance Sursa foto: © Salarko | Dreamstime.com

Averea de 33 de miliarde de dolari a cofondatorului Binance, Zhao, este pe cale să crească în continuare, chiar dacă acesta se va duce la închisoare pentru patru luni, relatează CNBC, citat de News.ro.

Zhao a fost condamnat marţi la patru luni de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru acuzaţia că a permis spălarea banilor pe platforma sa de tranzacţionare a criptomonedelor.

Zhao are o avere personală estimată la 33 de miliarde de dolari, conform listei Forbes World’s Billionaires.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Condamnarea pronunţată împotriva lui Zhao la tribunalul federal din Seattle a fost semnificativ mai mică decât cei trei ani pe care procurorii federali i-au cerut pentru el.

Apărarea a cerut o perioadă de încercare de cinci luni.

Un purtător de cuvânt al Binance a declarat pentru CNBC că platforma de criptomonede ”a adus îmbunătăţiri considerabile de conformitate”, inclusiv în ceea ce priveşte detectarea spălării banilor şi ”angajarea de personal cheie de conformitate”.

Un avocat al lui Zhao nu a răspuns imediat la cererea de comentarii a CNBC.

În noiembrie, Zhao a încheiat un acord cu guvernul SUA pentru a închide o investigaţie pe mai mulţi ani asupra Binance.

Ca parte a acordului de 4,3 miliarde de dolari convenit de Binance cu Departamentul de Justiţie al SUA, Zhao a demisionat din funcţia de CEO al companiei, iar compania a fost de acord să formeze un consiliu de administraţie cu membri independenţi, precum şi comitete de conformitate şi de audit.

Dintre cei şapte directori numiţi recent în consiliul de administraţie format de atunci, trei au fost desemnaţi ca fiind ”independenţi” – iar cinci dintre ei, inclusiv toţi membrii independenţi ai consiliului, au trimis scrisori judecătorului în dosarul penal al lui Zhao, cerând clemenţă în condamnare.

Gabriel Abed, preşedintele consiliului de administraţie şi unul dintre membrii săi independenţi, i-a spus judecătorului de district din SUA Richard Jones că Zhao se distinge printr-un calm stoic şi o umilinţă autentică şi că, ”în ciuda realizărilor sale semnificative”, el a menţinut un stil de viaţă marcat de simplitate, inclusiv de îmbrăcare cu haine cumpărate de pe Amazon, conducând o Toyota şi purtând un ceas Apple.

În ciuda faptului că Zhao se confruntă acum cu închisoarea, experţii din industrie şi avocaţii care au discutat cu CNBC spun că averea lui personală imensă va rămâne neafectată şi probabil că va creşte.

Juristul pentru corporaţii din Los Angeles, Tre Lovell, a declarat pentru CNBC că guvernul are dreptul doar la orice restituire sau amenzi impuse şi nu la activele sau averea lui Zhao în ansamblu.

Fostul procuror federal Neama Rahmani este de acord, adăugând că averea personală a lui Zhao nu va fi afectată de sentinţa sa.

”Deoarece Zhao şi guvernul au ajuns la un acord, guvernul nu a primit o judecată sau un ordin de restituire împotriva lui Zhao”, a spus Rahmani.

”Va avea o avere semnificativă când va fi eliberat din închisoare”, a subliniat Rahmani.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: