Averea noului ministru al Educației, Ligia Deca: Un teren intravilan de 661 de metri pătrați în București, un apartament, o casă de locuit și două mașini. Soțul ei lucrează într-o instituție din subordinea ministerului Educației

iohannis deca facebook

Noul ministru al Educației, Ligia Deca, și-a depus cea mai recentă declarație de avere în luna iunie a acestui an.

Astfel, ea deține împreună cu soțul, Mihai Cezar Hâj, un teren intravilan de 661 de metri pătrați în București, cumpărat în 2020, o casă de locuit cumpărată tot în 2020, un apartament de 107 metri pătrați în București, cumpărat în 2013 și două autoturisme, Kia și Opel.

Soțul Ligiei Deca lucrează la o instituție din subordinea ministerului pe care ea îl conduce de ieri, cel al Educației. Este vorba de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, unde este angajat ca expert. 

Potrivit declarației lui de avere, Mihai Cezar Hâj a câștigat la UEFISCIDI 73.000 de lei (aproximativ 6.100 de lei pe lună) și încă 30.800 de lei (aproximativ 2.570 de lei pe lună) de la o firmă din Baia Mare, specializată în soluții de dezvoltare software pentru mediul guvernamental și cel de business. Cu ambele a încheiat contracte individuale de muncă. De asemenea, el a mai încasat circa 50.000 de lei din 3 contracte civile de consultanță.

La rândul său, noul ministru al Educației, Ligia Deca, a încasat anul trecut peste 150.000 de lei ( 12.800 lei pe lună) ca indemnizație de consilier prezidențial  și 7.550 de lei în calitate de cadru didactic asociat la SNSPA.

Cei doi soți au în conturi circa 75.000 lei și aproximativ 55.000 de euro. Au și credite, de peste 800.000 de lei și aproape 6.000 de euro, unele dintre ele având scadența în 2045.

 

Comentarii

  1. România Educată este marele eşec al preşe­dintelui în funcţie, iar coordonatoarea acestui eşec este chiar viitorul ministru al educaţiei.

    Ligia Deca are o diplomă de inginer diplomat în inginerie navală şi navigaţie de la Facultatea de Navigaţie şi Transport Naval din cadrul Universităţii Maritime din Constanţa şi o diplomă de masterat în management maritim si portuar de la aceeaşi facultate.

    Dar ce au de-a face ştiinţele doctorale în politică şi ingineria de nave cu curricula şcolară şi cum decizi politici bune pentru educaţie când tu nu ai stat niciodată la catedră faţă în faţă cu copiii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *