Avuţia mondială totală a urcat cu 10,3% anul trecut, cea mai mare creștere de peste un deceniu (Global Wealth Report, BCG)

Redacția iun. 9, 2022 0 comentarii
Bani, fonduri europene, investitii, domenii de activitate, agricultura, constructii, IT, afaceri, antreprenori

Avuţia mondială totală a urcat cu 10,3% anul trecut, ajungând la 473.000 miliarde de dolari, în special în urma boom-ului de pe pieţele bursiere, arată Boston Consulting Group (BCG) în cel mai recent raport al său, Global Wealth Report, transmite DPA.

Este cea mai mare creştere de peste un deceniu, iar numărul celor foarte bogaţi, definiţi de BCG ca având active de peste 100 milioane de dolari, a crescut cu aproximativ 300 de persoane.

Clubul celor foarte bogaţi este dominat de Statele Unite (25.800), China (8.500) şi Germania.

Pe plan global, aproximativ 69.000 de persoane foarte bogate deţin 15% din activele financiare investibile.

Activele corporale, care includ proprietăţi imobiliare, lucrări de artă şi aur, au crescut în valoare cu 11% anul trecut, ajungând la 13.000 miliarde de dolari.

În pofida consecinţelor economice ale războiului in Ucraina, raportul BCG estimează continuarea creşterii avuţiei mondiale, în special în Asia.

Dacă războiul se încheie în 2022, avuţia mondială ar urma să crească anual cu 5,3%, până în 2026. Dacă războiul continuă şi sancţiunile sunt extinse sau prelungite, creşterea va fi de 5%.

Sursa: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.