Băluță de la Sectorul 4 plătește 131 milioane lei pentru întocmirea de documentații aferente programului de anvelopare a blocurilor și ar vrea ca PNRR să acopere în parte această cheltuială

bulevard, parcare, sector 4 Sursa foto: Facebook Daniel Băluță

Primăria Sectorului 4 București, condusă de edilul Daniel Băluță, a scos la licitație în SICAP un contract cu o valoare maximală de 131,5 milioane lei pentru o firmă/firme/asociere de firme care să se ocupe cu documentația tehnic-economică aferentă programului de anvelopare termică a blocurilor. Contractul se întinde pe patru ani și vizează cel puțin 500 de blocuri, dintre care 200 sunt deja în curs de reabilitare, iar încă 300, potrivit caietului de sarcini, urmează să fie scoase la licitație.

Banii pentru acest contract de întocmire documentații provin în parte de la bugetul local și de la Programul Operațional Regional 2021 – 2027, dar S4 vizează să acceseze și bani din PNRR.

„….la momentul lansării prezentei proceduri, nu există angajați cu competențe specific în domeniul elaborării documentațiilor tehnico – economice ce constituie obiectul prezentei proceduri”, argumentează S4 externalizarea acestor servicii.

Ce vor trebui să facă firmele ce vor câștiga contracte subsecvente din acest contract-cadru de 131,5 milioane lei? Expertize tehnice, audit energetic și certificate de performanță energetică, monitorizarea biodiversității(ca studio de Mediu), deviz general și deviz pe obiecte, documentație tehnică de avizate a lucrărilor de intervenție, asistență tehnică și supervizare lucrări, studii privind evaluarea resursei culturale și altele.

„Autoritatea contractantă nu poate determina întinderea aferentă a servicilor aferente, ce fac obiectul acordului-cadru, întrucât nu deține informații certe cu privirea la cantitatea totală ce urmează a fi achiziționată, necesitatea urmând să fie formată inclusiv ad hoc, pentru acest scop, neputând fi anticipat momentul apariției nevoii și anvergura acesteia, se decide finalizarea procedurii de licitație deschisă prin încheierea unui acord-cadru , mai citim în caietul de sarcini.”

Ofertele se deschid în 18 aprilie, departajarea lor se face în funcție de preț, de experiența echipei de proiect, de prezentarea unei metodologii care să coreleze volumul de muncă cu alocarea de resurse și de „demonstrarea unei abordări și a unei metodologii corespunzătoare pentru realizarea activităților și obținerea rezultatelor în cadrul Contractului”.

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a anunțat în ianuarie că noi proiecte ce privesc reabilitarea termică pentru 32 de blocuri, au fost aprobate prin PNRR. Contractele sunt în valoare de peste 47 de milioane de euro. Proiectele vin în continuarea reabilitărilor termice din 2022, când comunitatea din sectorul 4 a reușit să obțină 245 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, pentru reabilitarea termică a unui număr de 158 de blocuri.

Sursa foto: Facebook Daniel Băluță

Comentarii

 1. “Proiectele vin în continuarea reabilitărilor termice din 2022…”
  În 2022 nu au existat reabilitări în sectorul 4.
  Pare mai degrabă un articol de propagandă plătit.

 2. Câtă șpagă se da pentru reabilitare? Că blocurile ce trebuiau reabilitate au dispărut de pe lista! Degeaba se lauda primarul ,că nu se tine de cuvânt! Lasă să facă ei burta mare ,că de cetățeni îi doare undeva! Asta e hoția in sectorul 4!

 3. Este un articol de propagandă cel puțin prost. Reabilitarea termica a unui bloc costă 1,5 milioane de euro??? Acest articol este, în cel mai bun caz, o gluma proasta.

 4. Vă mira pretul? Baluță a umplut trotuarele din nordul sectorului cu pietroasa din 1,5 în 1,5m, legate cu lanțuri, cică pt siguranța pietonilor. Un singur pietroi costa 1100 lei și s-au montat sute.
  Jaf pe banii contribuabililor!

 5. Sunteti peroști facuți gramada.
  S4 e campion la anvelopari, 90% cu fonduri europene. Iar acele fonduri nu se dau fara o stricta verificare de la Bx. Puneti mana pe carte, ca sa fiti destepti , nu perosti!!

 6. Avem 2 dosare depuse pînă în prezent pentru blocul 11 din str Huedin nr11 şi nu suntem pe lista ce cuprinde reabilitarea termică a celor 206 blocuri pentru 2023,vrem să ştim din ce cauză!Un răspuns vă rugăm în ce an se va reabilita blocul construit în anul 1973.

 7. Pentru bl 11 Huedin nr 11 sunt 2 două dosare depuse din care unul prin pnnr şi nu suntem pe lista celor 200 pe anul 2023,vă rugăm să ne răspundeți cînd se reabilitează acest bloc construit în 1973.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *