Banca Franței cere Uniunii Europene să reglementeze rapid monedele digitale și cripto-activele: Nu ne mai rămâne mult timp

bitcoin

Guvernatorul Băncii Franței, François Villeroy de Galhau, a cerut Europei să creeze rapid un cadru de reglementare pentru monedele digitale și pentru cripto-active, cu riscul de a vedea amenințat rolul internațional al euro, scrie publicația boursorama.com.

“Fie că este vorba de monede digitale sau de plăți, noi, în Europa, trebuie să fim pregătiți să acționăm cât de repede este necesar sau să ne asumăm riscul unei eroziuni a monedei noastre suverane”, a declarat acesta, în cadrul unui forum financiar internațional.

În acest sector, alte țări sau zone geografice au realizat progrese substanțiale în ultimele luni, cum este cazul Chinei cu yuanul digital deja disponibil în marile orașe.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Fără o acțiune fermă în acest sector, “riscul este clar ca Europa să-și piardă elanul, nu doar în dorința sa de a întări rolul internațional al euro, dar chiar în prezervarea sa”, a avertizat Villeroy de Galhau, care a cerut “Uniunii Europene să adopte un cadru de reglementare în lunile următoare” în ceea ce privește monedele digitale și cript-activele.

“Trebuie să subliniez aici urgența: nu ne mai rămâne mult timp, un an sau doi ani”, a adăugat el, subliniind că prioritatea este “reglementarea cripto-activelor”.

Aceste afirmații vin în contextul în care declinul folosirii devizelor s-a accelerat în ultimele 18 luni, pe fondul crizei Covid-19, iar plățile digitale au cunoscut o creștere foarte importantă, “de două ori mai repede decât înaintea crizei”, a arătat Villeroy de Galhau. Acesta a subliniat că monedele digitale și cripto-activele joacă un rol în creștere pe piețele financiare.

Aceste tendințe ar putea duce la o “marginalizare a folosirii monedei băncii centrale”, fie sub forma sa de bancnote, fie sub forma sistemului de decontări între marile instituții financiare, în opinia sa.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: