BCR a vândut „blocul Bancorex” de pe Calea Victoriei. Cumpărătorul vrea să îl transforme într-o clădire „verde”

blocul bancorex, bucharest financial plaza „Blocul Bancorex” Sursa foto: Mircea Dragos/BCR

Banca Comercială Română (BCR) a vândut fostul sediu Bucharest Financial Plaza de pe Calea Victoriei, cunoscut drept „blocul Bancorex”, către Immofinanz, unul dintre cele mai importante grupuri imobiliare din Europa Centrală și de Est și printre cei mai vechi investitori imobiliari din România. Noul proprietar plănuiește să reamenajeze proprietatea într-o clădire „verde”. Valoarea tranzacției încheiată astăzi este de aproximativ 36 de milioane de euro.

Clădirea Bucharest Financial Plaza este amplasată în aproprierea kilometrului „zero” al Bucureștiului, lângă Centrul Vechi și se întinde pe o suprafață de 26.300 m 2 GLA. Proprietatea a fost finalizată în 1998, fiind cea mai impozantă clădire a orașului la acel moment și a fost modernizată în 2012. Construcția poate fi ușor împărțită între cele două secțiuni, Tower (17 etaje) și Podium (6 etaje) și beneficiază de cel mai mare atrium iluminat natural din oraș.

Cu o înălțime de  aproape 70 de metri, Bucharest Financial Plaza nu este doar cea mai înaltă clădire de birouri din centrul orașului, ci și un simbol arhitectural. Amplasată pe Calea Victoriei,  în centrul istoric al orașului, clădirea oferă acces excelent la mijloace de transport public și privat, inclusiv trei stații de metrou aflate în imediata apropiere. Din anul 2000, Bucharest Financial Plaza este parte a unei zone bine cunoscute de cumpărături.

Proprietatea va fi modernizată și transformată într-o clădire verde myhive, standard premium, prin reproiectarea modernă a spațiului public și plantarea unei terase urbane. Lucrările de renovare vor începe imediat după obținerea autorizațiilor, respectiv în a doua jumătate a anului 2022, finalizarea acestora urmând a avea loc în 2024.

Dietmar Reindl, COO Immofinanz, a declarat că acest acord consolidează portofoliul de clădiri premium de birouri al dezvoltatorului. „Economia României își va reveni rapid din declinul provocat de pandemie în 2020, urmând o perioadă de dezvoltare în următorii ani”, a declarat Reindl, subliniind potențialul pieței.

„Bucharest Financial Plaza joacă un rol important în dezvoltarea urbană recentă. Clădirea a fost ridicată ca sediu Bancorex, fiind ulterior preluată de BCR. Această proprietate permite utilizări multiple și oferă acces excepțional la spații retail, restaurante și alte zone de relaxare din centrul Bucureștiului”, a declarat Michael Werner, Real Estate Management Executive Director în cadrul BCR.

BCR și-a mutat treptat sediul și birourile în zona Grozăvești. În 2020, banca și-a mutat sediul într-un spațiu cu o suprafață de 14.400 mp , localizat în Business Garden Bucharest, un complex de birouri certificat LEED Platinum cu o configurație unică și multe spații verzi. Anterior, a avut loc o relocare a angajaților la Bridge, prima clădire de birouri certificată LEED Platinum în București.

„Blocul Bancorex” Sursa foto: Mircea Dragos/BCR

Comentarii

  1. Vedere din avion!
    36 mil € pentru 26000 mp in centru Bukarest.
    Oare mai recupereaza statul roman ceva din gaura Bancorex?
    BCR a preluat portofoliul băncii falite pentru care statul le-a acoperit pierderea.
    Toti banii merg la Viena?
    BCR a mai vandut si sediul de la “coafa calului”!
    E corect sa vanda imobile când statul a acoperit găuri la Bancorex?
    Activitatea imobiliară reprezinta cca 50% din venituri?
    Întreb pentru un prieten!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *