Bihor: Constructorul Erbașu a început lucrările pentru drumul de legătură Oradea – Băile Felix. Șeful CNAIR garantează finalizarea lucrărilor la centura de 6 kilometri în termen de 12 luni

Harta-Sanmartin

Constructorul Erbașu a început marți lucrările pentru Drumul de Legătură dintre municipiul Oradea și stațiunea Băile Felix, centura comunei Sânmartin având o lungime de 5,7 kilometri și o durată de execuție de 12 luni. Ministerul Transporturilor a emis săptămâna trecută Autorizația de Construire, după cum Economedia a scris aici.

La deschiderea șantierului au fost prezenți președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, și directorul general CNAIR, Cristian Pistol. Șeful CNAIR, a subliniat că e antreprenorul este o firmă serioasă, iar „respectarea termenului este ca și garantată”. La rândul său, Ilie Bolojan a subliniat că proiectul face parte din pachetul pentru fluidizarea circulației în zona metropolitană a municipiului Oradea, fiind a doua zonă ca valori de trafic după tronsonul DN 1 Oșorhei – Oradea. Centura Sânmartin va contribui și la reducerea numărului de accidente, a mai spus Bolojan.

„Proiectul este derulat în baza unui Protocol încheiat între CNAIR SA și CJ Bihor în data de 09.11.2021. Asocierea româno-slovacă (Erbașu SA – Vahostav – Procons Group SRL – Drumuri Orășenești), trebuie să finalizeze lucrările până în decembrie anul viitor (2023). Contractul pentru proiectare și execuție, cu o valoare de 148,940 milioane de lei (fără TVA), este finanțat prin POIM 2014-2020”, a transmis CNAIR.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Proiectul centurii a fost transferat de la Ministerul Transporturilor la Consiliul Județean Bihor prin Ordonanța de Urgență care a descentralizat unele dintre investițiile Companiei de Drumuri. Șoseaua va avea o lungime de 5,7 kilometri, la care se adaugă bretelele rutiere de legătură de peste 2 kilometri. Lățimea drumului va fi de 10 metri, cu două benzi de circulație, câte una pe sens. De-a lungul acestuia este prevăzută o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri. Traseul va porni din strada Iancu de Hunedoara din Oradea și va ocoli atât localitatea Sânmartin, cât și stațiunile Băile 1 Mai și Băile Felix. Sunt prevăzute 3 poduri, 2 pasaje supraterane, un viaduct și trei intersecții giratorii. Primul pasaj peste Centura municipiului Oradea va avea o lungime de 430 de metri iar al doilea, de aprox. 600 de metri, va supratraversa calea ferată Vascău – Oradea. Suplimentar, pentru a asigura conectarea dintre DN76 și noua șosea de centură, este prevăzut și un drum de legătură de aproximativ 900 de metri lungime, în dreptul girației de la intrarea în localitatea Sânmartin, în cartierul numit popular „Cartierul ANL”. Conform ofertei depuse, valoarea proiectului este de 148.940.166,91 lei fără TVA. Durata de realizare a centurii este de 17 luni, din care 3 luni proiectare și 14 luni execuție. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: