Călătoriile constante transformă întâlnirile ocazionale într-o provocare, iar decizia de a călători împreună face ca momentele importante ale relației să ajungă la o viteză amețitoare, transmite Euronews.
Oscar și Tyla Train s-au cunoscut într-un mic oraș de schi din Bulgaria. În câteva săptămâni, locuiau împreună într-un apartament din Istanbul.
„Acoperișul ceda, dormeam pe podea, iar străzile de afară erau o supraîncărcare senzorială”, spune Tyla. „A fost ca un test. Îmi amintesc că i-am spus lui Oscar: dacă reușim să ne descurcăm în următoarea lună, vom fi bine.”
Erau mai mult decât bine. De fapt, câteva luni mai târziu, erau logodiți. Aici lucrurile au devenit dificile. Ea este din Australia, el este din Danemarca, iar ei doreau să aibă o bază în Bulgaria. Căsătoria a fost un proces complicat care a cuprins patru țări și două continente.
„A trebuit să mergem în Danemarca pentru a începe procesul, apoi a trebuit să vizitez ambasada australiană din Atena pentru documente. Am avut o ceremonie în Bulgaria și apoi a trebuit să mergem în Australia pentru a-mi schimba numele”, spune Tyla.
Probleme cu vizele și deplasarea rapidă
Pentru cuplurile de nomazi digitali, în special pentru cele cu pașapoarte diferite, birocrația este ceva normal. Și acesta nu este singurul mod în care un stil de viață pe drumuri afectează romantismul.
Călătoriile constante transformă întâlnirile ocazionale într-o luptă dificilă. Decizia de a călători împreună face ca etapele importante ale relației să ajungă la o viteză amețitoare. Iar uneori, spontaneitatea trebuie să cedeze locul birocrației.
Știu acest lucru din experiență personală. Mi-am cunoscut partenerul acum trei ani într-un spațiu de coworking din Bulgaria. Practic, ne-am mutat împreună în prima zi și am călătorit împreună în douăzeci de țări. Este minunat, dar și necesar – pentru că nu există nicio țară în care amândoi să avem voie să stăm mai mult de 90 de zile odată.
Îmi amintesc că mă simțeam atât de legată de Oscar la început și mă gândeam – chiar ar trebui să mă simt așa după doar câteva săptămâni? Dar așa se întâmplă. Ori te implici total, ori se termină. a spus Tyla Train, Nomadă digitală
El este britanic, eu sunt din Franța, iar multe dintre deciziile noastre de viață sunt determinate de faptul că rezidenții din afara spațiului Schengen pot petrece doar 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile în Spațiul Schengen fără viză.
Nu este cea mai romantică configurație, dar ne-a forțat să ne angajăm în relație mai repede decât am fi făcut-o dacă am fi locuit într-un singur loc.
„Cu siguranță grăbește lucrurile”, adaugă Tyla. „Îmi amintesc că m-am simțit atât de legată de Oscar la început și m-am gândit – chiar ar trebui să simt asta după doar câteva săptămâni? Dar așa se întâmplă. Ori te implici total, ori se termină.”
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
Găsirea iubirii pe drum
Nu toți nomazii caută ceva serios. Mulți aleg acest stil de viață pentru că le place libertatea și nu vor să fie legați.
După cum a spus un membru al subredditului r/DigitalNomads: „Viața nomadă este despre libertate, explorare, depășirea limitelor tale. Este o situație destul de proastă pentru găsirea unui partener pe termen lung”.
Chiar dacă doresc să construiască o relație pe termen lung, găsirea cuiva este o provocare. „Nu ar trebui să vă așteptați la întâlniri serioase dacă faceți acest stil de viață, în afară de alți nomazi ocazionali care ar putea fi deschiși la întâlniri”, a spus un alt utilizator Reddit. „Este nedrept să te aștepți ca cineva local să se întâlnească cu tine dacă nu ești dispus să te angajezi nici măcar într-un singur loc.”
Există un adevăr în această afirmație. Construirea unei relații romantice atunci când vei pleca în câteva săptămâni nu este o performanță ușoară. Dacă persoana este localnică, este posibil să nu dorească să investească emoțional în cineva care va pleca în curând. Dacă, de asemenea, este nomadă, probabil că se află în propria sa călătorie, cu alte destinații în minte.
Pentru a-i ajuta pe nomazi să cunoască persoane cu un stil de viață similar – și cu planuri de călătorie similare – în ultimii ani au apărut câteva aplicații de dating.
Nomads.com vă permite să vă listați destinațiile viitoare, astfel încât să puteți vedea cine va fi acolo în același timp. Nomad Soulmates, al cărei motto este „călătoria este mai bună atunci când este împărtășită”, promite să „sprijine nomazii în călătoriile lor pentru a găsi dragostea adevărată”.
Îți poți întemeia o familie ca nomad digital?
O opțiune mai ușoară – dacă preferați să evitați descărcarea unei alte aplicații de dating – este să vă începeți călătoria nomadă cu un partener de acasă. Iar decizia de a face acest lucru poate chiar consolida o relație.
Leah și Tamar (nume schimbate pentru a proteja anonimatul), un cuplu din Israel, spun că devenind nomazi i-au apropiat.
„Provocările cu care ne-am confruntat veneau din faptul că trăiam în Israel. Confruntarea cu costul vieții și cu situația de securitate”, explică Leah. „Odată ce am fost în afara Israelului, am găsit de fapt mult mai mult calm și pace mentală. Explorarea unor locuri noi împreună ne-a întărit cu adevărat legătura.”
S-au bucurat de mai mulți ani de nomadism prin Europa, dar lucrurile s-au schimbat când au avut un copil. „Ne-am trezit nomazi cu un copil. Ne mutam de la un Airbnb la altul prin diferite orașe. A fost epuizant.”
Ei s-au stabilit în cele din urmă lângă Porto, Portugalia, într-o chirie pe termen lung.
„Confortul și rutina considerate adesea „inamicul” nomadismului digital devin incredibil de valoroase odată ce ai un copil”, explică Leah. „Nu mai este ușor să renunți la acestea, chiar și în numele aventurii.”
Totuși, ei nu renunță la vis. „Când va împlini cinci ani, ne-ar plăcea să ne întoarcem în Asia ca o familie”, spune Leah. Aud zgomotul piciorușelor
„Aud zgomotul piciorușelor care vor deja să pornească la drum.”