Bitcoin s-a prăbușit la cel mai scăzut nivel din șase luni, pe măsură ce temerile de conflict din Ucraina zguduie piețele

Carmen Radu ian. 24, 2022 0 comentarii
bitcoin

Bitcoin a scăzut luni cu peste 7% la cel mai mic nivel din ultimele șase luni, în condițiile unor temeri legate de un atac rusesc asupra Ucrainei, scrie Reuters.

Bitcoin s-a tranzacționat în scădere cu 7,4%, la 33.650 dolari, cel mai scăzut nivel din 24 iulie, pierzând astfel peste 50% față de maximul său istoric de 69.000 dolari, atins în noiembrie.

Criptomonedele mai mici, care tind să se miște în tandem cu bitcoin, au scăzut și ele. Ether a scăzut cu 11% la 2.253 dolari, cel mai mic nivel din 28 iulie.

„Bitcoin se va confrunta cu vânt neprielnic până când condițiile macroeconomice se vor schimba”, a declarat Mark Elenowitz, președintele Horizon, o firmă care deservește bursele de valori mobiliare.

Departamentul de Stat al SUA a ordonat familiilor diplomaţilor americani aflaţi la Kiev să părăsească Ucraina „din cauza ameninţării continue cu o operaţiune militară rusă”. Acesta este unul dintre cele mai clare semne de până acum că oficialii americani se pregătesc pentru o mișcare agresivă a Rusiei în regiune.

Temerile de conflict au lovit piețele din întreaga lume, în timp ce dolarul și petrolul s-au întărit.

Piețele mai sunt de asemenea „stresate” de reuniunea de două zile a Rezervei Federale din SUA, care începe marți. Este de așteptat ca banca centrală să confirme că va începe în curând să epuizeze fondul de lichidități care a supraalimentat creșterea.

sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.