Bitcoinul a recâștigat marți o parte din terenul pierdut, la o zi după ce a atins un minim al ultimelor două săptămâni ca urmare a deciziei băncii centrale a Chinei de restricționare a canalelor de tranzacționare pentru cetățenii chinezi, scrie Reuters.
Cea mai importantă criptomonedă din lume se aprecia marți cu 4,58% la 33.000 de dolari (32.808,75 dolari la ora publicării acestei știri), după ce scăzuse cu peste 10% luni. Ether, a doua cea mai importantă criptomonedă, se aprecia cu 5,05% la 1.983 dolari după ce atinsese ieri minimul ultimelor cinci săptămâni.
Mișcarea de vânzare de luni a fost provocată de o decizie a Băncii centrale a Chinei care a anunțat că a convocat cele mai mari bănci și instituții de plată pentru a le cere să restricționeze mai puternic tranzacționarea de criptomonede.
Aprecierile de marți sugerează că piețele au reacționat mai puternic decât era cazul la știrea privind decizia băncii centrale a Chinei.
“Interdicțiile Chinei legate de criptomonede nu sunt ceva nou. Cea care a fost anunțată ieri este aproape o copie a anunțurilor anterioare, mai devreme în acest an,” explică Justin d’Anethan, de la exchange-ul EQONEX.
Represaliile Chinei au însă un efect dramatic asupra mineritului de bitcoin. Hashrate-ul, care arată care este magnitudinea procesului de minare, a atins luni cel mai redus nivel de la sfârșitul anului 2020.
China este responsabilă pentru jumătate din producția globală de bitcoin. Interdicții de minare au fost impuse în hub-uri majore precum Sichuan, Xinjiang și Mongolia Interioară.