Bitdefender a investit peste 50.000 de euro în modernizarea unui laborator de informatică din Politehnică

laborator-politehnica-Buc

Compania românească de securitate cibernetică Bitdefender a investit peste 50.000 de euro în modernizarea unui laborator de informatică destinat studenților Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București (UPB).

Conform reprezentanţilor Bitdefender, laboratorul este dotat cu 21 calculatoare de ultimă generație, proiector interactiv și mobilier modern, de care vor beneficia circa 600 de studenți. Specialiștii de la Bitdefender vor preda aici cunoștințe teoretice și practice legate de securitate cibernetică.

Studenții vor studia în laborator cursuri de metode numerice, prelucrarea imaginilor și a sunetului, interacțiunea om-calculator, programare orientată pe obiecte, analiza algoritmilor, organizarea calculatoarelor și limbaje de asamblare, managementul proiectelor software, analiza conținutului imaginilor, geometrie computațională și software project management.

„Într-o lume a schimbărilor tehnologice și sociale accelerate, […] consolidăm performanțele globale ale specialiștilor IT formați în România și atractivitatea Bucureștiului ca hub al inovării și parteneriatelor transformative”, declară prof. dr. ing. Adina Magda Florea, Pro-Rector al Universității Politehnica din București.

„Laboratorul Bitdefender din Facultatea de Automatică și Calculatoare va contribui la pregătirea viitorilor ingineri de elită, atât pentru implementarea tehnologiilor informatice de ultimă generație, cât și pentru noile provocări de securitate cibernetică”, spune și prof. dr. ing. Mihnea Moisescu, Decan al Facultății de Automatică și Calculatoare.

„E o nouă confirmare că parteneriatele pe termen lung între universități și companii funcționează în beneficiul studenților și îi ajută să devină tot mai competitivi. Alături de Cluj-Napoca, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, Bucureștiul este unul dintre orașele de mare importanță pentru Bitdefender și contribuie decisiv la produsele și tehnologiile românești folosite peste tot în lume”, spune Florin Talpeș, CEO și cofondator al Bitdefender.

Tot în luna aprilie, Bitdefender a inaugurat o sală de clasă modernizată la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași, unde vor studia peste 30 de elevi.

În ultimul deceniu, Bitdefender și UPB au fost parteneri în programul de internship-uri Stagii pe Bune, iar angajații companiei au predat cursuri studenților de la Facultatea de Automatică și Calculatoare. La nivel național, Bitdefender a contribuit la dezvoltarea unor programe de studii de licență și de masterat în securitate cibernetică la Universitatea din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Materiile sunt susținute de către angajații Bitdefender, zeci de doctoranzi și masteranzi fiind implicați în pregătirea studenților. Peste o mie de studenți au parcurs programele de pregătire ale Bitdefender în ultimii ani, unii având azi roluri de importanță strategică în companie.