Boeing a ajuns la un acord cu justiţia americană în dosarul prăbuşirii avionului 737 Max. Familiile victimelor, dezamăgite

Boeing-737-MAX

Boeing a ajuns la un acord cu Departamentul american al Justiţiei în dosarul penal privind cele două accidente care au implicat avioane 737 MAX în 2018 şi 2019 şi au provocat 346 de morţi, a confirmat constructorul aeronautic american pentru AFP transmite Agerpres. Familiile victimelor acestor două catastrofe aeriene s-au declarat “extrem de dezamăgite” de acordul convenit de Boeing cu DOJ.

“Am ajuns la un acord de principiu cu privire la termenii unei înţelegeri cu Departamentul de Justiţie”, a precizat Boeing într-un comunicat.

În conformitate cu acest acord, Boeing va pleda vinovat la acuzaţia de conspiraţie pentru fraudarea Guvernului SUA, după ce a încălcat un acord precedent cu Departamentul de Justiţie. De asemenea, Boeing va plăti o amendă de 243,6 milioane de dolari.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Recunoaşterea vinovăţiei se aplică numai comportamentului necorespunzător care a precedat prăbuşirile avioanelor 737 Max din 2018 şi 2019. Avionul Boeing 737 MAX, dat în exploatare în mai 2017, a cunoscut în mai puţin de şase luni două accidente mortale din cauza funcţionării defectuoase a sistemului automat de stabilizare în zbor menit să împiedice intrarea avionului în picaj, denumit MCAS (Manoeuvering Characteristics Augmentation System).

Un avion Boeing 737 MAX aparţinând companiei Ethiopian Airlines a provocat 157 de victime în data de 10 martie 2019, la cinci luni după ce un accident al unui avion similar aparţinând companiei Lion Air a provocat 189 de victime.

Familiile victimelor acestor două catastrofe aeriene s-au declarat “extrem de dezamăgite” de acordul convenit de Boeing cu DOJ, a precizat un avocat al cabinetului Clifford Law care le reprezintă. “În ultimii cinci ani au fost prezentate mult mai mulde dovezi care demonstrează că la Boeing cultura internă de a privilegia profiturile în dauna siguranţei nu s-a schimbat. Acest acord de recunoaştere a vinovăţiei nu face decât să consolideze acest obiectiv al companiei”, a declarat Robert A. Clifford, senior partener la firma de avocatură.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: