Bursa din Tokyo închide pe roșu pentru a opta ședință consecutiv, o serie inedită din iulie 2009

tokyo

Bursa din Tokyo a terminat din nou în scădere miercuri, pentru a opta ședință consecutiv, o serie de o lungime inedită din iulie 2009, pe fondul îngrijorărilor legate de inflație, agravate de avansul randamentului obligațiunilor în Statele Unite, transmite Le Figaro.

Indicele Nikkei, deși a deschis ședința pe verde, a pierdut în cele din urmă 1,05%, la 27.528,87 puncte. Indicele a scăzut cu 10,24% de la jumătatea lui septembrie. Indicele extins Topix a pierdut 0,3% la 1.941,91 puncte.

„Nikkei a început ziua în creștere, în marja principalilor trei indici de pe Wall Street, ieri, dar creșterea randamentelor obligațiunilor americane a incitat la vânzare”, a comentat Okasan Online Securities.

Bursa este „ostatica temerilor mondiale” legate de inflație, de lanțurile de aprovizionare, de sistemul financiar chinez și de conceptul „noului captialism” lansat de noul premier nipon Fumio Kishida, consideră Takeo Kamai de la CLSA Securities Japan Co, citat de Bloomberg.

Fumio Kishida, ales luni prim ministru, a făcut campanie în cadrul alegerilor interne ale partidului său pentru restribuirea averilor, pledând pentru o politică a unui „nou tip de capitalism japonez”, pe care nu a detaliat-o încă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *