Când se deschid cele mai importante târguri de Crăciun din România și ce activități vor include

targ de craciun bucuresti Sursa Foto: Facebook/ Visit Romania

Marile orașe din România au început să aibă Târguri de Crăciun din ce în ce mai extinse, atât ca dimensiune, cât și ca timp, iar unele dintre ele se deschid chiar din luna noiembrie.

  • Târgul de Crăciun din București se deschide pe 29 noiembrie

Capitala se pregăteşte de sărbătoare, cel mai mare şi mai spectaculos Târg de Crăciun din România îşi deschide porţile pe 29 noiembrie. Târgul are o tradiţie de peste 16 ani și va fi montat din nou în Piaţa Constituţiei. Intrarea este liberă.

Organizat de Primăria Capitalei, prin CREART – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, evenimentul aşteaptă bucureştenii şi turiştii pentru experienţa Crăciunului autentic, până pe 26 decembrie, cu activităţi şi atracţii dedicate întregii familii.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Bradul impunător de 30 de metri, târgul de meşteşug şi creaţie, decoraţiunile şi luminiţele spectaculoase vor transforma inima oraşului într-o adevărată poveste de iarnă. Concertele de colinde şi ritmurile internaţionale vor întreţine atmosfera de sărbătoare, transmite Agerpres.

Târg de meşteşug, creaţie şi produse culinare autohtone
Cele peste 130 de căsuţe de Crăciun reunesc artizani şi producători locali din toate colţurile României şi produsele expuse transpun o poveste plină de meşteşug şi pasiune. Fiecare căsuţă este un mic univers de tradiţie şi creativitate, unde vizitatorii sunt invitaţi să descopere obiecte unicat, lucrate cu migală de artizani pricepuţi. Atmosfera va fi plină de culoare, iar produsele expuse variază de la decoraţiuni delicate, precum globuri şi coroniţe împletite manual, la accesorii din piele şi ceramică fin decorată. Fiecare ornament sau cadou handmade ascunde o aventură autentică, fie că este vorba despre o tehnică tradiţională păstrată de-a lungul generaţiilor, fie că este rezultatul unei viziuni moderne inspirate de simbolurile Crăciunului.

Peste 30 de meşteşugari autentici prezenţi la târg aduc, de mai bine de un deceniu, omagiu tradiţiei şi culturii româneşti, expunând vizitatorilor creaţii pline de semnificaţie, care reflectă frumuseţea şi bogăţia patrimoniului naţional. Printre aceştia se numără meşteri în ceramică, icoane şi obiecte religioase, prelucrarea lemnului şi a metalului, dar şi artizani de obiecte din pănuşi, piele, blănuri, sticlă şi lână împâslită.

Preparate culinare
Preparate din miere naturală şi dulceaţa autentică, realizate de producători locali, vor sta alături de arome festive şi băuturi calde de sezon ce vor încânta vizitatorii de toate vârstele,

Colinde, concerte şi muzică internaţională
Cea de-a 17-a ediţie a Târgului de Crăciun Bucureşti va avea două zone dedicate muzicii specifice sărbătorilor: zona tradiţională şi zona urbană.

În zona tradiţională, publicul se poate bucura de colinde, datini şi obiceiuri, coruri şi grupuri de copii, ansambluri din toate zonele ţării, minorităţi şi comunităţi naţionale, dar şi de artişti îndrăgiţi şi trupe consacrate. În zona urbană, vor avea loc petreceri tematice, pe ritmurile internaţionale ale celor mai cunoscute melodii ale sezonului de iarnă, mixate de DJ cunoscuţi. În zona tradiţională a târgului, lângă bradul impresionant, atmosfera de sărbătoare va prinde viaţă într-un program spectaculos de concerte şi evenimente festive. În fiecare weekend, de vineri până duminică, începând cu ora 19:00, pe scenă vor interpreta cunoscuţi artişti români, aducând în faţa publicului un program muzical variat, pentru toate categoriile de vârstă, de la muzică specifică sărbătorilor de iarnă, până la muzică de petrecere şi voie bună.

Ziua Naţională a României, 1 decembrie, va fi celebrată printr-un program special, iar în seara de Ajun, pe 24 decembrie, scena va deveni locul unde magia Crăciunului va prinde viaţă. Zona urbană va fi activată, de luni până joi, de DJ care vor crea atmosfera vibrantă a celor mai îndrăgite ritmuri actuale, întru-un cadru feeric de sărbătoare.

Activităţi pentru copii
Casa lui Moş Crăciun a devenit, de-a lungul anilor, o tradiţie îndrăgită de toţi vizitatorii Târgului de Crăciun Bucureşti, un loc de poveste pe care cei mici îl aşteaptă cu nerăbdare. Cu o suprafaţă de peste 100 mp, decorată şi pictată manual, acest loc magic redă, în fiecare detaliu, lumea autentică şi fermecată a Moşului, unde micuţii sunt întâmpinaţi într-un decor de basm şi unde aceştia îşi pot scrie în cuvinte şi desene dorinţele lor. Casa lui Moş Crăciun va fi deschisă pentru toţi vizitatorii pe întreaga durată a târgului, timp de 28 de zile, în fiecare dimineaţă şi după-amiază.

Începând de sâmbătă, 14 decembrie, ora 17:00, Moş Crăciun va poposi la Târgul de Crăciun Bucureşti pentru a-i întâlni pe toţi cei care îl aşteaptă cu nerăbdare. Timp de 11 zile, Moşul va fi prezent pentru a asculta dorinţele copiilor şi a le împărtăşi poveştile sale de Crăciun, alături de elfii săi.

Pe scena Târgului de Crăciun Bucureşti, dimineţile de weekend vor fi dedicate magiei şi veseliei, cu o serie de piese de teatru special create pentru cei mici. De la poveşti clasice, la aventuri captivante şi personaje îndrăgite, spectacolele îi vor călăuzi pe copii în universuri fermecate. Caruselele din Piaţa Constituţiei promit să fie o atracţie memorabilă, pline de zâmbete şi voie bună. Cu personaje de iarnă şi melodii vesele, îi vor însoţi pe cei mici într-o lume de basm.

Atracţii pentru întreaga familie
Roata panoramică va oferi vizitatorilor o privelişte unică a întregului oraş, dezvăluind de la înălţime luminile strălucitoare de sărbătoare, căsuţele decorate festiv şi impresionantul brad de Crăciun, împodobit cu stele aurii, ghirlande şi mii de globuri. Trenuleţul tematic va adăuga o notă magică, conducând vizitatorii într-o călătorie de poveste. În plus, mascotele şi artiştii pe picioroange, îmbrăcaţi în costume fascinante, vor interacţiona şi se vor fotografia cu publicul, aducând tuturor bucuria autentică a sărbătorilor.

Cu peste 1,2 milioane de bucureşteni şi turişti care au vizitat Târgul de Crăciun Bucureşti anul trecut, evenimentul de referinţă la nivel naţional îşi deschide porţile pentru cea de-a 17-a ediţie, aducând farmecul sărbătorilor de iarnă chiar în inima Capitalei. Desfăşurat pe cea mai mare suprafaţă dedicată acestui tip de eveniment, Târgul de Crăciun Bucureşti reprezintă o destinaţie preferată pentru iubitorii tradiţiilor şi ai culturii autentice. În perioada 29 noiembrie – 26 decembrie 2024, în Piaţa Constituţiei, publicul este invitat să păşească într-o lume de poveste, să admire meşteşugurile transmise din generaţie în generaţie şi să redescopere magia Crăciunului într-un eveniment de excepţie.

  • Târgul de Crăciun „West Side Christmas Market” va fi organizat din 28 noiembrie, în Parcul Drumul Taberei

A patra ediţie a Târgului de Crăciun „West Side Christmas Market” va fi organizată şi anul acesta de Untold, începând din 28 noiembrie, în Parcul Drumul Taberei, transmite Agerpres.

Conform Primăriei Sectorului 6, târgul de Crăciun se va desfăşura în cuva lacului secat din Parcul Drumul Taberei.

Primăria Sectorului 6 nu va cheltui bani pentru organizarea evenimentului, având în vedere că Untold va acoperi toate cheltuielile necesare, au mai transmis reprezentanţii Primăriei.

Reprezentanţii autorităţii locale anunţau, pe 28 decembrie 2023, că Târgul de Crăciun „West Side Christmas Market”, care a fost deschis în perioada 29 noiembrie – 27 decembrie, în Parcul Drumul Taberei, a fost vizitat de peste un milion de persoane.

  • Târgul de Crăciun de la Sibiu se deschide pe 15 noiembrie

Sibiu redevine Capitala Crăciunului vineri, 15 noiembrie, de la ora 18:30, când luminile festive vor străluci în bradul de Crăciun şi în întreaga Piaţă Mare. Sub tema Christmas Unboxed, Târgul de Crăciun din Sibiu oferă „atracţii memorabile pentru toate vârstele”. Cele 120 de căsuţe vor întâmpina vizitatorii cu delicii pentru toate gusturile – de la cozonac tradiţional, la ciocolata Dubai – şi o varietate de suveniruri şi cadouri speciale, transmite News.ro.

Potrivit organizatorilor, deschiderea festivă a celei de-a 17-a ediţii a Târfului de Crăciun de la Sibiu este marcată de spectacolul „Magia de Crăciun” şi invită la atmosfera de sărbătoare care va cuprinde centrul istoric al oraşului până pe 5 ianuarie. Târgul va debuta cu un spectacol despre spiriduşii care încearcă să aprindă bradul de Crăciun cu ajutorul dorinţelor din inimile copiilor. Publicul va fi invitat să-şi pună dorinţe şi să participe la aprinderea bradului, dar şi să cânte împreună cele mai îndrăgite colinde.

Curse speciale cu Sibiu Christmas Shuttle
Evenimentul care a transformat oraşul Sibiu în Capitala Crăciunului în România aduce spiritul Sărbătorilor pentru sutele de mii de vizitatori şi turişti care sunt aşteptaţi la această ediţie. Anul acesta, plimbarea la Târgul de Crăciun din Sibiu se extinde şi în Piaţa Mică şi Piaţa Huet, unde există o serie de activităţi create pentru toate vârstele şi gusturile.

Anul acesta, terasa panoramică, punctul central al Pieţei Mari, este decorată sub îndrumarea celui mai premiat florist român pe plan internaţional, Nicu Bocancea. Căsuţa lui Moş Crăciun cu Liftul Fermecat este una dintre noile atracţii, unde vizitatorii vor fi transportaţi într-o lume magică: acasă la Moş Crăciun. În casa amenajată ca în poveşti, cei mici vor avea ocazia să-şi exprime dorinţele pentru Crăciun, să-şi facă poze şi să-l întâlnească pe Moş Crăciun, arată organizatorii.

O altă experienţă nouă va fi în Piaţa Mică, unde a fost amplasată o cabană din lemn masiv, cu specific autentic tirolez, construită într-un atelier din Austria. Întinsă pe 150 de metri pătraţi, oferă o atmosferă de apres-ski pentru cei care caută un loc mai liniştit şi călduros. Tot în Piaţa Mică se deschide şi Santa’s Land, unde sunt incluse atracţiile pentru copii precum trenuleţul şi caruselul, dar şi proiecţiile colorate pe clădirile istorice.

Anul acesta, Târgul de Crăciun din Sibiu organizează primele curse de autocar cu Sibiu Christmas Shuttle, care vor traversa Valea Oltului pentru a aduce iubitorii de Crăciun din Bucureşti la Sibiu. Cursele vor pleca din Bucureşti în primele două weekend-uri din decembrie. Mai multe detalii despre date şi bilete se găsesc pe website-ul oficial al târgului.

Traseul Crăciunului în pieţele Sibiului
„Redeschidem Capitala Crăciunului în România pe 15 noiembrie şi readucem spiritul sărbătorilor, de care avem nevoie atât de mult în această perioadă. Ne place să ne provocăm în fiecare an, să aducem experienţe noi şi să rafinăm ce avem deja. Extinderea în Piaţa Huet şi Piaţa Mică vine ca o urmare firească pentru că am crescut suficient cât să creăm un traseu al Crăciunului, cu zone amenajate pentru toate gusturile. De asemenea, ne-am asigurat că portofoliul de expozanţi din acest an să ofere diversitatea cu care am obişnuit”, spune Andrei Drăgan Răduleţ, organizatorul Târgului de Crăciun din Sibiu din 2009, de la prima ediţie.

În prima săptămână se redeschide şi Atelierul lui Moş Crăciun, primul workshop având tema „Lumânărar de Crăciun”. În zilele de sâmbătă şi duminică, atelierul poate fi vizitat fără programare, iar părinţii îi pot lăsa pe cei mici pentru o activitate interesantă timp de o oră. Programul atelierului de luni până vineri este destinat şcolilor şi grădiniţelor, pe bază de programare on-line.

Târgul va putea fi vizitat zilnic până la 5 ianuarie. De luni până vineri, căsuţele expozanţilor sunt deschise între 11:00 şi 22:00, iar sâmbătă şi duminică, programul începe la 10:00 şi se termină la 22:00, cu garanţia că în acest interval toate căsuţele sunt deschise.

Platformă pentru afaceri locale
Printre cei 120 de expozanţi care vor deschide vineri seară se numără şi participanţi internaţionali precum Due In Uno, un artizan din Sicilia care aduce o varietate de produse tradiţionale dulci pe bază de fistic. Evenimentul de la Sibiu a devenit, în timp, o platformă pentru afaceri locale, antreprenori, artişti şi artizani. Printre aceştia, se numără Lullula, un atelier sibian de creaţie, care aduce culoare şi originalitate cu produsele sale create manual, de la căni pictate, seturi de ceai, cuiere şi lămpi de aromaterapie, sau AleArtizan care realizează păpuşi din macrame şi tablouri unice. Vizitatorii vor avea ocazia să observe măiestria cu care artista construieşte o lume în miniatură folosind doar aţă. Artista Nana Bledea vine cu produse tradiţionale din ceramică, lucrate manual, cu tematică de Crăciun, la căsuţa Arta Olăritului.

Artizanatul se regăseşte şi în oferta gastronomică, care include produse tradiţionale precum cozonaci şi plăcinte pe lespede, dar şi preparate în vogă, precum tagliatelle din clătite şi alte produse din ciocolată. În Piaţa Mare, este inaugurată o terasă special amenajată sub cupola de lumini, unde vizitatorii se pot aşeza şi se pot bucura de bunătăţile calde de la târg.

Cel mai longeviv târg de Crăciun din România
Târgul de Crăciun din Sibiu, parte a Agendei Culturale a Municipiului Sibiu, a fost lansat în 2007, fiind primul târg de gen din România organizat după un model european şi, totodată, cel mai longeviv, fiind organizat de aceeaşi echipă şi în prezent. Prima oară a avut loc în Piaţa Mică a oraşului şi a adus la un loc 38 de artizani şi producători locali. Din 2009, s-a desfăşurat în Piaţa Mare ajungând, peste ani, la un portofoliu de 120 de expozanţi locali, naţionali şi internaţionali. Târgul de Crăciun din Sibiu este vizitat anual de peste 300.000 de turişti din ţară şi din afara ţării.

  • Târgul de Crăciun din Craiova se deschide pe 15 noiembrie 2024

Târgul de Crăciun din Craiova își deschide porțile pentru vizitatori încă de la jumătatea acestei luni. Pentru ziua de vineri, 15 noiembrie, sunt anunțate concerte în aer liber, spectacole și jocuri pentru copii, dar și evenimente de unde nu lipsesc gustările tradiționale românești și decorurile de poveste. Târgul de Crăciun din oraș se va desfășura în perioada 15 noiembrie 2024 – 05 ianuarie 2025.

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a informat că anul acesta dansul din „Frumoasa și Bestia” va fi proiectat pe clădirea Palatului Administrativ, iar clădirea Palas va deveni unul dintre corpurile palatului Bestiei. Pregătirile pentru târgul de Crăciun de anul acesta au început încă din vară.

  • Târgul de Crăciun din Brașov se deschide pe 29 noiembrie

În perioada 29 noiembrie 2024 – 7 ianuarie 2025 va avea loc Târgul de Crăciun din Piața Sfatului din Brașov. Localnicii, dar și turiștii, pot descoperi aici producători locali care își prezintă o serie de produse autentice, tradiționale, dar și mai multe căsuțe din lemn decorate de sărbătoare. Sunt organizate și anul acesta o serie de spectacole în aer liber, dar și evenimente specifice sărbătorii de Crăciun.

  • Târgul de Crăciun din Oradea se deschide pe 29 noiembrie

Târgul de Crăciun din Oradea își va deschide porțile în perioada 29 noiembrie – 26 decembrie 2024.

  • Târgul de Crăciun din Timișoara se deschide pe 30 noiembrie 2024

Târgul de Crăciun din Timișoara se va desfășura între 30 noiembrie și 5 ianuarie. Evenimente vor avea loc în trei piețe din Cetate, respectiv Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Sfântul Gheorghe.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.