Când vom avea trenuri noi la metrou: Alstom începe livrarea celor 13 rame noi fabricate în Brazilia de-abia din toamnă, spune șeful Alstom Europa / În circulație vor intra din 2024

Metrou Sursa : Metrorex

Alstom va începe livrările celor 13 rame noi de metrou de-abia din toamnă, a anunțat Gian Luca Erbacci, președintele Alstom Europa. Într-un interviu pentru News.ro, șeful companiei spune că trenurile noi care vin din Brazilia pentru Magistrala M5 Drumul Taberei vor fi livrate Metrorex începând din această toamnă, dar cu mare întârziere, contractul fiind semnat în decembrie 2020 pentru aproximativ 100 de milioane de euro. Anterior, Metrorex, prin directorul general Mariana Miclăuș, anunțase alte două termene: decembrie 2022 și august 2023. De asemenea, Mihai Barbu, președintele CA Metrorex, anunța penalizări pentru întârzierea majoră (detalii aici). Livrarea trenurilor nu înseamnă și punerea imediată în circulație, ci vor trece câteva luni până se fac toate testele (rodaj). 

„Trebuie să asigurăm mentenanţa trenurilor de călători. De asemenea, construim metrourile ce vor fi livrate din toamnă companiei Metrorex (pentru Magistrala 5, n.r.). Pentru a asigura mentenanţa trenurilor pe care le vom livra către ARF (Autoritatea pentru Reformă Feroviară, n.r.) – 37 de trenuri, investim într-un depou nou care va fi în centrul Bucureştiului”, spune Gian Luca Erbacci.

În lipsa trenurilor noi, bucureștenii s-au înghesuit la metrou pentru că șapte rame au ajuns la un milion de kilometri și au fost scoase din circulație pentru că Alstom nu le-a făcut revizia.

Fiecare tren cu 6 vagoane are 216 locuri într-o dispunere longitudinală și asigură două zone speciale de acces destinate pasagerilor cu dizabilități. Trenurile au o configurație specifică, personalizată pentru metroul din București: caroserie din oțel inoxidabil, 114 metri lungime și trei metri lățime, asigurând o capacitate totală de 1.200 de pasageri/ tren. Configurația finală, culorile și finisajele vor fi complet personalizate în conformitate cu cerințele clientului, în etapa de proiectare. Trenurile vor fi echipate cu tehnologia CBTC la bord, pentru a fi compatibile cu cea mai modernă tehnologie de semnalizare din calea de rulare.

1. IVA – Arad 15 Rame electrice de metrou fabricate de IVA Arad – Romania între 1980 – 1992 și fiabilizat între 2011 – 2014.

2. Bombardier – 44 Rame electrice de metrou fabricate de Bombardier Transportation -Suedia utilizat pentru efectuarea serviciului comercial (transport de călători), din care 18 rame fabricate între 2002 şi 2004 respectiv 26 de unităţi 2006 – 2008.

3. CAF – Spania 23 trenuri, din care 16 trenuri 2013-2014 respectiv 7 rame din 2016.

Sursa : Metrorex

Comentarii

    • Adevărat! Astra Vagoane Arad (fosta ”IVA”) vinde vagoane de tren în străinătate. De ce oare nu se putea realiza ”IVA 2.0”? – pentru că MUILE din ”guvern” vor șpăgi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *