Cazările rezervate în Europa prin intermediul platformelor online în prima jumătate a anului au depășit nivelurile din aceeași perioadă din 2019, pre-pandemie

airbnb-3399753_1280 Foto: Pixabay

Turismul intermediat pe platforme de închirieri a depășit în prima jumătate a anului nivelurile înregistrate din aceeași perioadă a anului 2019, anul de dinaintea pandemiei Covid-19, arată datele Eurostat.

În prima jumătate a anului 2022, oaspeții au petrecut aproximativ 199 de milioane de nopți în unități de cazare închiriate pe termen scurt, rezervate prin intermediul Airbnb, Booking.com, Expedia Group sau Tripadvisor în UE, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 138% față de aceeași perioadă din 2021.

Cu această valoare, turismul pe platforme a depășit nivelurile înregistrate în prima jumătate a anului 2019, anul de dinaintea pandemiei Covid-19, când platformele au raportat aproximativ 193 de milioane de nopți de cazare pentru oaspeți.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Franța și Spania au avut fiecare câte cinci regiuni în top 15 regiuni, cu peste 1 milion de nopți rezervate de oaspeți prin intermediul platformelor online în primul trimestru din 2022. Italia a avut două regiuni, iarAustria, Polonia șiPortugalia au avut câte o regiune fiecare.

În România, numărul de nopți în unități de cazare închiriate pe termen scurt a fost de 727.066 în primul trimestru al anului și de 1.059.256 în al doilea, în creștere cu 34,6% respectiv 13,3% față de aceleași perioade din 2019.

Publicația de astăzi marchează prima dată când Eurostat publică date lunare privind cazările de scurtă durată oferite prin intermediul platformelor online, referindu-se la anul în curs. Acestea sunt rezultatul unui acord între Comisia Europeană și cele patru platforme private de economie colaborativă.