CBRE l-a numit pe Victor Răchită la conducerea departamentului industrial și de logistică al consultantului imobiliar

Victor-Rachita-CBRE-Romania-bkg Sursa foto: CBRE

Consultantul imobiliar CBRE l-a numit pe Victor Răchită la conducerea departamentului Industrial & Logistică din România. Acesta are o experiență de peste 20 de ani, dintre care jumătate în cadrul CBRE și va fi responsabil de coordonarea activităților și inițiativelor din sectorul industrial și logistic pe piața românească.

Victor Răchită a fost jucător profesionist de volei cu contracte în România, Italia și Israel, și a continuat să-și exercite spiritul competitiv în afaceri devenind consultantul care a încheiat în 2016 cea mai mare tranzacție de birou. în toată regiunea CEE: 47.500 mp pentru Renault – record care nu a fost încă detronat în România. Portofoliul său personal acoperă peste 150.000 mp tranzacționați.

„Am această emoție de a întâlni o mare provocare și folosesc fiecare moment pe care îl am pentru a mă pregăti pentru ea. Departamentul Industrial și Logistică al CBRE s-a dublat deja începând cu ianuarie și împreună cu echipa mea am creat strategia și premisele pentru un 2022 foarte activ. Piața a depășit cei 5,5 milioane mp de spații industriale și logistice la sfârșitul anului 2021, vedem încă 500.000 mp pentru 2022”, a declarat Victor Rachita, noul Head of Industrial & Logistics, CBRE Romania.

Înainte de a se lansa în industria imobiliară, Victor a absolvit Colegiul Național Sf. Sava și Academia de Științe Economice din București, specializarea Administrarea Afacerilor. Vorbește fluent româna, italiană și engleza, iar în timpul liber continuă să-și formeze spiritul competițional în sport.

Activitatea de leasing industrial a însumat, în 2021, 856.000 mp cu sub 10% mai puțin față de suma tranzacționată în 2020, un an record în ceea ce privește tranzacțiile.

Analiștii preconizează că la sfârșitul anului 2022 se vor adăuga circa 500.000 mp la stocul industrial al României, care a ajunge la șase milioane mp. O treime din viitoarele proiecte sunt dezvoltate în București, iar o altă treime se va adăuga stocului modern al regiunii Vest/Nord-Vest.

Rata de neocupare la sfârșitul anului pentru stocul industrial modern al țării a scăzut la 4%.

Sursa foto: CBRE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *