Ce măsuri de securitate IT au folosit întreprinderile din UE în 2022

Cyber security, securitate cibernetica

În 2022, 92% dintre întreprinderile din UE cu zece sau mai mulți angajați și persoane care desfășoară activități independente au utilizat cel puțin o măsură pentru a asigura integritatea, disponibilitatea și confidențialitatea datelor și a sistemelor IT, arată datele Eurostat.

Cea mai frecventă măsură utilizată pentru a asigura integritatea, disponibilitatea și confidențialitatea datelor și a sistemelor TIC ale întreprinderilor a fost autentificarea puternică prin parolă (82% dintre întreprinderile din UE), urmată de salvarea datelor într-o locație separată sau în cloud (78%) și de controlul accesului la rețea (65%). Cea mai puțin răspândită măsură a fost identificarea și autentificarea utilizatorilor prin metode biometrice (13%).

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Pentru a rămâne eficiente, măsurile și procedurile de securitate ar trebui documentate și actualizate în mod regulat, pentru a le menține la zi în raport cu firele de securitate care evoluează rapid, notează Eurostat.

În 2022, 37% dintre întreprinderile din UE au declarat că dispun de documente referitoare la măsurile, practicile sau procedurile privind securitatea TIC. Două treimi dintre întreprinderile din Suedia (66%) au raportat că au astfel de documente, în timp ce cote mai mari de 50% au fost înregistrate și în Finlanda (57%), Danemarca (55%), Portugalia (54%) și Irlanda (51%). Pe de altă parte, mai puțin de un sfert dintre întreprinderi dețineau documente privind măsurile, practicile sau procedurile privind securitatea TIC în Grecia (18%), Franța (21%) și Bulgaria (22%).

Aproape un sfert dintre întreprinderile din UE (24%) și-au definit sau revizuit documentele privind măsurile, practicile sau procedurile de securitate TIC în ultimele 12 luni. Pentru 9% dintre acestea, acest lucru s-a întâmplat cu 12-24 de luni în urmă, iar pentru alte 5%, cu mai mult de 24 de luni în urmă.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: