Ce spune Auchan despre propunerea PSD care vrea o nouă taxă pe casele de marcat automate din supermarketuri

auchan

Partidul Social Democrat (PSD) pregătește un proiect legislativ prin care să taxeze casele de marcat de tip Selfpay, fără casieri, din supermarketuri. Inițiativa a apărut după ce decizia lanțului Auchan de a introduce case 100% self-scan și casierii să aibă un nou job de consilier pentru clienți a provocat discuții aprinse pe rețelele de socializare. În acest sens, reprezentanții Auchan au transmis un punct de vedere. Compania spune că atunci când o să fie un document concret al acestor propuneri se vor consulta cu ambele părți implicate, atât autoritățile cât și mediul de afaceri, pentru a analiza un astfel de proiect. 

Potrivit News.ro, supermarketurile ar putea plăti taxe aferente unui salariu minim.

„Prioritatea companiei noastre este reflectarea corectă a realității despre casele de marcat din magazinele Auchan. În ceea ce privește subiectul unor diverse inițiative politice, precizăm faptul că în situația în care acestea vor avansa, cu siguranță vor fi abordate și tratate în cadrul potrivit, la nivelul consultărilor cu asociația retailerilor, cu autoritățile și cu toți cei care sunt potriviți să analizeze un astfel de proiect”, transmit reprezentanții Auchan. 

Reprezentanții companiei spun că nu vor fi dați afară casierii, ci se vor îndrepta către o nouă meserie în cadrul companiei, cea de consilier, noul lor rol fiind acela de a acorda consultanță și suport clienților.

„Reamintim următorul aspect foarte important – niciun casier nu este disponibilizat și nici nu va fi. Casierii au fost și rămân în continuare în echipele noastre și sunt dezvoltați din punct de vedere al competențelor. Mai exact, aceștia urmează niște cursuri de formare și pregătire pentru a întâmpina și mai bine clienții, pentru a-i consilia și ajuta, așa cum am precizat mai sus. Casierii sunt dezvoltați pentru a ajuta clientul să învețe noua tehnologie, să-i acorde întregul suport și consultanță, având totodată și posibilitatea de a scana în continuare produsele clienților. Ne aflăm așadar, în curs de dezvoltare a unei meserii, meseria de casier evoluează”, precizează reprezentanții companiei.

Compania transmite că este în prezent într-un proces de recrutare, având 300 de poziții deschise în prezent, pe diverse posturi, inclusiv casieri. 

„Am inițiat un proiect de modernizare a liniei caselor, respectiv înlocuirea caselor pe care le-am avut până acum cu niște case moderne, multifuncționale, care pot fi operate atât de client, cât și de angajații noștri. Sunt case de tip reversibil, hibrid, care oferă clienților două variante: fie să-și scaneze ei cumpărăturile, fie cu ajutorul angajaților noștri. Astfel, linia caselor are case unde scanează casierii pentru clienți, la fel cum s-a întâmplat și până acum, și case la care clienții își pot scana singuri cumpărăturile, unde pot apela la consiliere și la ajutorul casierilor, inclusiv pentru scanare. Marele avantaj al acestui sistem este că toate casele dintr-un hipermarket sunt deschise în același timp. Auchan operează magazine foarte mari, în fiecare unitate fiind între 15 și 50 de case de marcat. În mod normal, aveam un număr limitat de case deschise, pentru că ne aflăm, la nivel de industrie, într-o situație dificilă a forței de muncă. Astfel, din 50 de case, să spunem, puteau fi 20 deschise. Astăzi, toate cele 50 de case sunt deschise simultan”, menționează reprezentanții Auchan.

În prezent, 12 dintre magazinele Auchan (hipermarketuri, supermarketuri și magazine de proximitate MyAuchan) din București, Cluj, Constanța, Brașov, Iași și Timișoara sunt deja echipate cu noul sistem de case, urmând ca până în 2025 acesta să fie disponibil în toate unitățile rețelei. 

Comentarii

 1. Recomand tuturor ROMANILOR sa evite acest magazin care a fost cel mai amendați din cauza produselor expirate și a mizeriei ce tronează prin magazin . Fugiți cat va ține picioarele de aceste tipuri de bodegi. Pe bani voștri ăștia se distrează cu voi . Mergeți acolo unde sunteți RESPECTATI și nu faceți munca altora. Ar trebui un proiect de lege care să stipuleze ca aceste tipuri de magazine sa fie închise cate 6luni din an 🇷🇴🇷🇴🇷🇴

 2. Exista un impact psihologic greu observat de muritorii de rand. Astfel de moduri de a te pune ‘sa pui osul’ ar ajuta ca aceste discrepante sociale sa dispara.

  +ca ar ajuta ca oamenii sa nu si mai ia toate rahaturile, facandu-i mai atenti la costul fiecarui produs.

  Unii investesc si altii dardaie de frica ca vor trebui sa apese niste butoane.

  (asta daca stiu sa citeasca..)

  Iobagia trebuie sa dispara ! Lasati robotii sa faca joburi de roboti !

  Educati-i, sa poata creea roboti.

  • Ai vazut vreun robot sa scaneze singur produsele in locul tau? I-mi pare rau, dar conform teoriei tale, clientul face jobul robotului sau eventual al angajatului.

 3. Exista un impact psihologic greu observat de muritorii de rand. Astfel de moduri de a te pune ‘sa pui osul’ ar ajuta ca aceste discrepante sociale sa dispara.

  +ca ar ajuta ca oamenii sa nu si mai ia toate rahaturile, facandu-i mai atenti la costul fiecarui produs.

  Unii investesc si altii dardaie de frica ca vor trebui sa apese niste butoane.

  (asta daca stiu sa citeasca..)

  Iobagia trebuie sa dispara ! Lasati robotii sa faca joburi de roboti !

  Educati-i, sa poata creea roboti.

  P.S.: Se numeste ‘eficienta’, nu mai fiti crabi.

 4. Unde voi merge și voi fi pusa sa îmi scanez marfa nu voi mai cumpăra din acel magazin ,clar.Daca marfa va fi cu 15%mai puțin ptr.ca am scanat eu .Magnații vor sa li se scaneze marfa gratis???

 5. Minciuni sfruntate. La quchan crangasi qcum 20 de minute vreo 3 case deschise cu casier, 2 cu casier care scanează marfa și restul clienților își scanează singuri. Normal ca ma fortezi sa îmi scanez singur cat timp tu ai doar 5 oameni la 100 de clienți. Dacă ai avea toate casele deschise nu as scana singur produsele, sa stau s avad ca nu cumva sa ratez vreunul sa ma ia paza ca fur din magazin.
  Asta e vrăjeală cu posibilitatea de a tine toate cele 50 de case deschise.

  • Daca nu-ti convine, poti opta sa cumperi de la alte magazine, alimentari etc.
   Supermaketul respectiv este o firma privata, deci isi organizeaza activitatea cum vrea….

   • E treaba mea unde îmi fac cumpărăturile, nu te privește pe tine. Eu doar semnalam niște neadevăruri. Dacă ți se pare ca mint, ia articolul în brate și du te sa vezi câte case sunt deschise. Dar asa e când ești mai naiv, sa nu zic prostut, dacă nu ai o părere pertinenta sari la gatul omului care îți prezintă un adevăr.

 6. Nu am vazut inca in Franta, tara de origine a lantului de magazine Auchan, ca au eliminat casierii, intradevar au si case self-service dar au si sindicate puternice. La noi se poate deoarece au “libertate” legislativa. Un alt exemplu, adevarat ca este pe langa subiect dar are legatura cu acea “libertate”: in Belgia tara lui MegaImage, magazinele lor se inchid la ora 19.00. La noi au ajuns sa le tina deschise non-stop!

 7. O alta forma mascata creata de mintile bolnave de la Auchan de a fi sluga si a fi dependent. Sub egida “stai putin la coada” esti pus sa “scanezi” (ce termen diavolesc…nu te scanau si cand erai vaccinat???) singur. Cei care erau platiti sa fie casieri acum cica “au evoluat” si sunt “consilieri”. La fel de prost platiti, cu soft uri care dau erori.
  Imbulziti va la progresul tehnologiei “ptr om” ! Ca d asta omul o duce atata de bine material si e gol sufleteste !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *