CEC Bank a anunțat că lansează un împrumut pentru locuințe cu dobândă fixă în primii 5 ani, într-o perioadă în care dobânzile din piață cresc, iar ROBOR atinge maxime ale ultimilor ani după ce Banca Națională a majorat dobânda cheie.
Astfel, CEC Bank oferă creditele ipotecare cu o dobândă fixă redusă – de 4,5% pe an clienților care își încasează veniturile prin bancă, respectiv de 4,7% pe an – fără încasare venituri.
„Am lansat creditele ipotecare cu dobândă fixă pentru a oferi clienților o soluție prin care se pot proteja față de variațiile pe termen mediu ale ratelor și dobânzii, în contextul în care, în prezent, dobânzile sunt aproape de minimele istorice și există semnale pe piață privind inversarea trendului în viitorul apropiat. Având deja în ofertă credite cu dobândă fixă pentru nevoi personale, în ultimii ani am văzut creșterea apetitului clienților pentru astfel de finanțări. Clienții vor avea în continuare posibilitatea de a alege între credite cu dobândă fixă și cele cu dobândă variabilă”, a declarat Adina Călin, Director Produse și Servicii în cadrul CEC Bank.
Pentru creditele ipotecare cu dobândă fixă contractate până în aprilie 2022, dobânda și comisionul de analiză (de 500 de lei) sunt singurele costuri. Nu se percepe comision de administrare lunar pe toată durata derulării creditului. Din cel de-al șaselea an, după expirarea perioadei în care se percepe dobândă fixă, se aplică dobândă variabilă, cu o marjă printre cele mai reduse de pe piață: IRCC+ 2,3% pe an – în cazul clienților care își încasează salariile prin bancă, respectiv IRCC+ 2,5% pe an – fără încasare venituri.
De exemplu, în cazul unui credit de 250.000 de lei, pe 25 de ani, rata lunară va fi de 1.418 lei, iar suma totală de rambursat – 393.954 lei. Calculul a fost făcut cu o dobândă fixă în primii 5 ani de 4,7% și variabilă în următorii 20 de ani (IRCC+2,5%), DAE fiind de 4,13%.
În perioada octombrie-aprilie 2022, CEC Bank derulează și o promoție: creditele ipotecare cu dobândă fixă au comision zero de administrare pe toată durata creditului, ceea ce echivalează cu o reducere de 0,48 puncte procentuale a costurilor totale anuale.