Cel mai mare exchange de criptomonede, Binance, vizat de o anchetă a Departamentului Justiției și a Fiscului american

criptomonede

Binance Holdings Ltd., cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor din lume, este vizată de o anchetă a Departamentului Justiției și a Fiscului, Internal Revenue Service, anunță Bloomberg.

Înființată în 2017, societatea este condusă de Changpeng Zhao, un charismatic director din industria tech.

Binance a fost constituită în Insulele Caiman și are un birou în Singapore, dar afirmă că nu are un sediul social unic. Chainalysis Inc., o societate de analiză a tehnologiei blockchain și care are printre clienți agenții federale americane, a afirmat anul trecut că prin Binance au avut loc tranzacții cu fonduri conectate la activități criminale mai mult decât pe oricare alt exchange de criptomonede.

O purtătoare de cuvânt a Binance a afirmat că societatea își asumă „foarte serios” oligațiile legale și va colabora cu autoritățile, dar nu a comentat acuzațiile specifice.

Autoritățile, americane și-au exprimat îngrijorarea că monedele virtuale sunt folosite pentru derularea de tranzacții ilegale, inclusiv trafic de droguri, și că americanii care au pariat pe acest sector în plin pot evita plata taxelor.

Bitcoin și-a accelerat pierderile, joi, după ce Bloomberg a făcut publică ancheta autorităților americane.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *