Organismele de reglementare din China adoptă o atitudine mai relaxată în răspunsul lor la accidentele miniere, în contextul în care autorităţile de la Beijing cer producătorilor de cărbune să majoreze producţia pentru a ajuta la rezolvarea crizei de electricitate cu care se confruntă ţara, transmite agenția Bloomberg, citată de Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Comisia Naţională de Dezvoltare şi Reformă (NDRC), principalul organism de planificare economică din China, a organizat joi o reuniune cu companiile miniere, ocazie cu care le-a spus că, în cazul în care vor apărea accidente, minele din apropiere nu vor mai fi închise pentru inspecţii de siguranţă, susţine publicaţia de specialitate Fengkuang Coal Logistics într-o postare pe reţeaua WeChat. Această decizie vine pe fondul apelurilor lansate de Beijing pentru ca producătorii de cărbune să lucreze la capacitate maximă pentru restul anului, chiar dacă aceasta înseamnă că îşi vor depăşi cotele alocate de producţie.

Un deficit de cărbune înaintea iernii a dus preţurile la un nivel record atât în China cât şi pe plan mondial. În timp ce cererea de cărbune a fost una solidă în acest an, pe fondul revenirii economiei globale, producţia de cărbune în China nu a putut ţine pasul cu cererea. Unul dintre motive are legătură cu legile mai aspre şi inspecţiile stricte de siguranţă după o serie de accidente mortale.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

Preţul ridicat la cărbune a limitat producţia de electricitate a termocentralelor care vând energia la preţuri reglementate. Unele din aceste termocentrale s-au închis sau chiar au refuzat să majoreze producţia în pofida crizei de electricitate deoarece operează în pierdere având în vedere diferenţa între creşterea preţului la cărbune şi preţul reglementat al electricităţii.

China, cel mai mare producător şi consumator mondial de cărbune, este şi cel mai mare emitent mondial de gaze cu efect de seră. Pe de altă parte, China este şi ţara care investeşte cel mai mult în energie regenerabilă iar autorităţile de la Beijing au promis că vor ajunge la neutralitatea emisiilor de CO2 până în 2060.