Ciolacu: România va ajunge la impozitare progresivă, cum este peste tot în lume. Anul acesta categoric nu/ Se discută și despre o „taxă de solidaritate”

Marcel Ciolacu Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că „România va ajunge la impozitare progresivă, cum este peste tot în lume”, el admiţând că o astfel de măsură nu se va implementa în cursul acestui an. Ciolacu explică faptul că „România nu poate să fie altfel decât celelalte state dezvoltate din lume”. „Şi eu am văzut mesajul preşedintelui României care a fost unul foarte corect. Acelaşi mesaj l-am avut şi noi: anul acesta nu se modifică nicio taxă”, adaugă Ciolacu, potrivit News.ro.

Întrebat, miercuri, la Parlament, dacă menţine ideea impozitării progresive, preşedintele PSD a răspuns: „Categoric”.

„Din punctul meu de vedere, România nu poate să fie altfel decât celelalte state dezvoltate din lume. Am văzut că şi Cehia a renunţat la taxa unică şi ei chiar aveau unică. Deci acesta este trendul, am mai rămas noi şi Estonia. Şi eu am văzut mesajul preşedintelui României care a fost unul foarte corect. Acelaşi mesaj l-am avut şi noi: anul acesta nu se modifică nicio taxă. Cred că anul acesta trebuie să ne vedem de capacitatea ANAF-ului şi a serviciului vamal de o reorganizare şi o readaptare pentru a colecta mult mai bine – ştiţi foarte bine că ave cea mai mare evaziune din Uniunea Europeană – cred că ăsta e primul pas de făcut. Şi să ne facem totuşi, ceva predictibil şi să discutăm cu cei interesaţi şi cu publicul şi să găsim soluţiile cele mai bune. Din punctul meu de vedere, România va ajunge la impozitare progresivă, cum este peste tot în lume. Anul acesta categoric nu”, a declarat Marcel Ciolacu.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Preşedintele Camerei Deputaţilor mai afirmă că nu crede că anul acesta ar putea fi modificat, de la 1 iulie, Codul Fiscal, în aşa fel încât modificările privind impozitarea progresivă să poată fi implementate de la începutul anului viitor, el subliniind, în acest context, că este nevoie de o mai bună colectare, afirmând că „statul trebuie să devină mai eficient prin colectare”.

„Eu cred că vor fi anumite modificări fiscale până la 1 iulie, de exemplu impozitarea proprietăţilor în funcţie de valoare. Nu sunt ministru de Finanţe şi nu sunt specialist în finanţe. Aceste valori se compară cu restul statelor în funcţie de venituri şi atunci vii cu o valoare. Ducem discuţia mult prea simplist. E o nouă abordare impozitarea progresivă, o abordare care a dus la dezvoltarea tuturor societăţilor civilizate”, mai afirmă Marcel Ciolacu.

El admite că „pe agenda de discuţii” este şi subiectul unei taxe de solidaritate.

Ciolacu mai spune că e posibil ca de joi să înceapă o analiză pe teme de fiscalitate.

De asemenea, întrebat în ce stadiu se află propunerile PSD privind unele deduceri fiscale pentru anumite servicii, cum ar fi after school, Ciolacu a răspuns că aşteaptă punctul de vedere al Ministerului Finanţelor, considerând „corectă” abordarea privind deducerile acordate celor cu venituri mici şi medii în condiţiile în care o astfel de măsură ar duce la dezvoltarea unor categorii de servicii.

„În loc să plăteşti impozite la stat încurajezi dezvoltarea copiilor şi dezvoltarea personală, dar ş introduci aceşti bani n economie ă mod direct, nu prin taxe, prin bugetul de stat. Este normal ca cei cu venituri mici şi medii să nu creşti (impozitele – n.r.) ci dimpotrivă dă deduci din acele venituri, impozitul pe venit cei 10%”, a explicat Ciolacu.

Întrebat care ar fi procentul care ar putea fi dedus, Ciolacu a explicat că „nu este o schemă făcută încă” şi că aşteaptă propuneri din partea Ministerului Finanţelor Publice.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. https://www.gatesnotes.com/About-Bill-Gates/2022-Reddit-AMA


    What is an appropriate level of taxation for the rich?

    A tax system needs to be progressive. Getting marginal rates above 60% often leads to a lot of complex avoidance if your system allows for that. It is strange to have the capital gain rate below the ordinary income rate. An estate tax could go somewhat above 60% – it is amazing how few countries have those.

  2. Ciolanule,
    Vrei sa iei prim planul la Tv cu ineptiile astea!

    Nu-s analize, nu-s studii de specialitate care sa demonstreze ce zici tu.
    Nu- s probe cum ar zice vreun Judecator!

    Asta cu impozitul progresiv e ca la Buzau in zona industriala la podul catre DN 2B.- Braila-Galati.
    Se modernizeaza la nesfarsit soseaua intre podul Dragaicii si Podul spre DN 2B.
    Se modernizeaza in asa fel ca idiotii de la Primarie ( e lucrarea lor) nu au semnalizat ca podul e in lucru si TOT trafcul spre Braila se duce prin porumb cca 10 km.
    Si dupa pormbiste iesi in Romaia lucrului bine facut.
    Daca nu intelegi:
    Papagalii din Primaria Buzau vorbesc de 3 ani de modernizarea dar nu au sosea si indicatoare spre DN 2B.
    Nicio semnalizare, nicio avertizare ca traficul e blocat!
    Te trezesti cu valul auto chiar in porumb!

    Asa si cu impozitul progresiv!
    Ti-a suflat Cãciu subiectul ăsta dar nu aveti studii!
    Era sa zic indicatoare de Buzau!
    Daca va duce!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.