Ciolacu spune că PSD va impune un mecanism pentru a opri specula și se va concentra pe un plan pentru a combate creșterea prețurilor la alimente de bază

Redacția feb. 14, 2023 2 comentarii
Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, transmite că partidul va impune mecanisme pentru a opri specula și se va concentra în perioada următoare pe un plan de măsuri pentru a combate creșterea prețurilor la alimentele de bază, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a PSD.

„Plafonarea prețurilor la energie și gaze impusă de PSD cu mari eforturi în Coaliție a fost soluția corectă. O confirmă astăzi INS care anunță o scădere a inflației cu peste un punct procentual în ianuarie față de luna decembrie 2022. Știu că nu este suficient. Și tocmai de aceea ne vom concentra în perioada următoare pe un plan de măsuri concrete pentru a stopa creșterea prețurilor la alimentele de bază. Vom veni cu scheme de sprijin pentru a crește producția agricolă românească și vom impune mecanisme pentru a opri specula pe seama suferinței oamenilor. Doar așa putem să ajungem la sfârșitul anului la o inflație cu o singură cifră!”, transmite Ciolacu.

PSD dorea anterior vrea să introducă în Codul Fiscal o serie de măsuri pentru a combate „specula” cu produse de bază, au declarat în luna mai 2022 pentru G4Media.ro surse din partid. Printre măsurile avute în vedere de liderii PSD se numără limitarea adaosului comercial sau reducerea subvențiilor acordate producătorilor.

Economiștii consultați de Economedia considerau atunci că reglementarea speculei și amendarea așa-zișilor speculanți care cresc prețurile este o măsură populistă, prin care politicienii arată cât se „luptă” împotriva „vinovaților de serviciu” pentru binele poporului, dar care de fapt lasă loc de abuzuri și interpretări. Ei spun că producătorii și consumatorii vor avea direct de suferit de pe urma acestui haos generat de interferența statului în piață.

Despre plafonarea prețurilor la alimentele de bază a mai vorbit Ciolacu, la începutul anului trecut, care o dădea exemplu pe Ungaria. Reamintim că, în urma acestei decizii din Ungaria, mai mulți retaileri au decis să raţionalizeze produsele alimentare, o reminiscenţă a perioadei comuniste.

Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *