Clădirea ministerului Economiei va fi refăcută anul viitor / Ministrul spune că a fost construită în 1940 și “nu a mai fost modernizată, nici măcar igienizată, din anul 2005”

Ministerul Economiei Sursa foto: Economedia

Ministerul Economiei și-a prevăzut în bugetul pe anul viitor o majorare cu 160% a cheltuielilor cu bunurile şi serviciile. Aceasta  este necesară pentru refacerea clădirii Ministerului Economiei, a afirmat ministrul Economiei, Florin Spătaru, în cadrul dezbaterii proiectului de buget pentru anul următor.

“După cum ştiţi, clădirea Ministerului Economiei este din 1940, ea nu a mai fost modernizată, nici măcar igienizată, din anul 2005. În momentul în care am venit la Ministerul Economiei, am trecut prin birou şi am văzut care sunt condiţiile în care lucrează acei oameni şi atunci am început un program minimal de modernizare a acestei acestei clădiri, pentru a putea să economisim şi energia, şi apa şi pentru a asigura câteva condiţii de bun simţ pentru aceşti pentru aceşti oameni. O parte dintre aceste cheltuieli au fost angajate în 2022 şi vor fi plătite în anul 2023. Vreau să vă spun că la o clădire cum este clădirea Ministerului Economiei, aceste sume sunt minime, analizate cu foarte multă rigurozitate, dar care trebuie să asigure un standard minim pentru un minister public, aşa cum este Ministerul Economiei. Mai mult decât atât, aş vrea să vă spun că, pentru prima oară după 30 de ani, reuşim să asigurăm toată documentaţia necesară ca anul viitor acel minister să poată să fie modernizat. Acea faţadă de care credem că nu ne face plăcere să o prezentăm contribuabililor”, a spus Florin Spătaru la o întrebare adresată deputata USR Cristina Prună, referitoare la necesitatea creşterii cu 160% a cheltuielilor cu bunurile şi serviciile în 2023.

Parlamentarii din comisiile de specialitate au aprobat, luni, cu majoritate de voturi, proiectul de buget pe anul 2023 al Ministerului Economiei.

În cadrul şedinţei comisiilor reunite din Camera Deputaţilor şi Senat au fost aprobate şi două amendamente propuse de USR.

Pentru anul următor, Ministerul Economiei are prevăzute credite bugetare în valoare de 708,4 milioane de lei, în creştere cu 0,13% faţă de 2022, şi credite de angajament de un nivel similar, în urcare cu 139,24% faţă de anul precedent.

Sursa foto: Economedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *