Claudiu Năsui: Am desființat 40 de posturi din Ministerul Economiei, cu salarii de mii de euro pe lună și pensie specială

Claudiu Năsui

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, anunță desființarea a 40 de posturi din ministerul pe care îl conduce, fiind vorba de funcții care ar fi trebuit să promoveze turismul dar în realitate erau niște „sinecuri” cu „salarii de mii de euro pe lună și pensie specială”.

„În teorie, funcțiile acestea ar fi trebuit să promoveze turismul. În practică știm cu toții ce se întâmplă cu aceste posturi la stat. Sinecurile acestea au fost create de guvernul PSD. Inițial, Ministerului Turismului a creat 15 astfel de posturi. Dar, ulterior, numărul s-a triplat până la 40. Ele aveau statut diplomatic inclusiv în ceea ce privește salarizarea și drepturile la pensie, de unde pensia specială. Asta era viziunea de promovare a turismului a statului român: sinecuri și pensii speciale”, a scris miercuri ministrul, pe pagina sa de Facebook. Decizia a fost adoptată în ședința de guvern de marți.


Acesta a afirmat că este momentul unei reforme a modului în care este promovat turismul iar „soluția găsită împreună cu mediul de afaceri a fost înființarea organismelor de management al destinațiilor, în care deciziile de promovare a turismului național pleacă de la factorii implicați real în această industrie: investitorii privați și autoritățile locale. Este un sistem gândit în piramidă”.

De la organizații locale, la OMD-uri regionale și apoi de unul național, care poate avea o strategie de promovare a țării coerentă și continuă independent de schimbările guvernamentale”, a mai scris el.

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii

 1. Chiar asa?
  Greaua mostenire!
  De doi ani nu faceti nimic!

  Ce inseamna 40 de posturi la asa structura stufoasă!
  Concediați 50%, digitalizare si mai vorbim!
  Pana atunci ce rost are?

  Sa nu uitati de cumetrii, amante si alte rubedenii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *