CNAIR a suspendat licitația pentru toate cele patru loturi ale Autostrăzii Sibiu – Făgăraș. Deputații din Comisia de Transporturi așteaptă explicații

DN 1 ieșire spre Făgăraș Sursa Foto : CNAIR

Compania de Drumuri a suspendat licitația pentru toate cele 4 loturi ale Autostrăzii Sibiu – Făgăraș după ce constructorii au solicitat clarificări, iar CNAIR nu a reușit să răspundă până la termenele limită pentru depunerea ofertelor 11-14 octombrie.

Miercuri, 19 octombrie, conducerea CNAIR este invitată în Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților pentru a explica situația, a spus deputatul Zacharie Benedek (UDMR) citat de Turnul Sfatului.

„Acolo sunt foarte multe întrebări, sunt ceva probleme. Cei de la CNAIR nu au reușit să răspundă la toate în timp util, astfel că s-a luat decizia amânării ei. Miercuri cei de la CNAIR sunt invitați la Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților să răspundă la câteva întrebări despre acest subiect”, a afirmat Benedek.

Autostrada Sibiu – Făgăraș, o investiție de aproape 7 miliarde de lei, are o durată de realizare de 4 ani. Este prima secțiune a Autostrăzii dintre municipiile Sibiu și Brașov (A3 Râșnov). Pentru secțiunea II Făgăraș – Brașov (48 km) în august 2021 CNAIR a semnat cu SEARCH contractul pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate și Proiect Tehnic (termen doi ani), în timp ce pentru A13 Brașov – Bacău același proiectant a solicitat rezilierea contractului pentru că nu se mai poate încadra în costurile contractului.

Autostrada Sibiu – Făgăraș are 68 kilometri (cu 5 km. drum de legătură Lot 4), cuprinde 4 loturi, iar durata este de 48 de luni din care primele 12 pentru proiectare și 36 de luni pentru șantier.

Tronsonul 1 Sibiu (Boița) – Avrig – Mârșa, lungime 14 kilometri și valoare estimată între 2 și 2,4 miliarde lei.

Tronsonul 2: Avrig – Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1), în lungime de 19,92 km și cu o valoare estimată între 1,7 și 2 miliarde lei.
Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B), în lungime de 17,61 km și cu o valoare estimată de 1,836 miliarde lei și 2,1 miliarde lei.
Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș (cu o lungime de 16,26 km) și Drum de legătură cu DN1 (cu o lungime de 5,65 km), cu o valoare totală estimată 1,1 și 1,37 miliarde lei

Sursa Foto : CNAIR

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *