Colosul energetic de stat CE Oltenia anunță că profitul brut va crește de 18 ori față de prognoză, până la aproape 4 miliarde lei

G4Media oct. 27, 2022 0 comentarii
Complexul Energetic Oltenia

Guvernul discută în ședința de vineri un proiect de hotărâre pentru rectificarea bugetului pe anul 2022 pentru Complexul Energetic Oltenia S.A., companie cu capital majoritar de stat, aflată sub autoritatea Ministerului Energiei. Potrivit proiectului, creșterea prețurilor la energie a dus la creșterea de 18 ori a profitului brut prognozat pentru aces an.

Astfel, profitul brut al CE Oltenia va crește de la 215,8 milioane de lei la 3,9 miliarde de lei. Compania prognozează creșterea veniturilor totale cu 31,20% față de bugetul inițial și reducerea cheltuielilor totale cu 12,4%.

În plus, compania anunță creșterea cu o treime a angajaților la finele acestui an.

CE Oltenia este controlat de statul român prin Ministerul Energiei (77,15% din acțiuni), iar Fondul Proprietatea SA deține 21,56% din acțiuni.

Reamintim că România înregistrează una dintre cele mai mari creșteri ale prețului la energie din Uniunea Europeană, deși produce mare cantitate din energia consumată.

Foto: Facebook/CE Oltenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *