Combinatul Chimcomplex, deținut de omul de afaceri Ștefan Vuza, va atacă în instanţă o decizie a Ministerului Economiei care i-a revocat o finanţare de 195 milioane de lei

Chimcomplex Oltchim Compania Română de Chimie

Combinatul chimic Chimcomplex, deținut de omul de afaceri Ștefan Vuza, anunţă că a atacat în instanţă o decizie a Ministerului Economiei de a revoca un grant în valoare de 195 milioane de lei, câştigat de companie în 2023. În prezent, dosarul este în curs de judecată pe rolul Curţii de Apel Bacău, transmite News.ro.

„Prin câştigarea unui grant în valoare de 195 milioane de lei de la Ministerul Economiei, Chimcomplex a pus bazele unui proiect industrial inovator, de care România are nevoie. Din păcate, această finanţare a fost ulterior revocată de Ministerul Economiei, iar Chimcomplex a înţeles să atace în instanţă această decizie a Ministerului, pe care am considerat-o nelegală şi neîntemeiată. În prezent, dosarul este în curs de judecată pe rolul Curţii de Apel Bacău. Strategia şi capacitatea Chimcomplex de a acoperi contribuţia proprie aferentă acestui proiect din fonduri disponibile în cadrul companiei şi în cadrul grupului, fără a apela la împrumuturi bancare, deşi reflectă angajamentul companiei pentru sustenabilitate financiară şi responsabilitate faţă de investitori şi parteneri, nu a fost acceptată de către Minister ca dovadă suficientă a asigurării cofinanţării”, arată un anunţ transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dosarul înregistrat la Curtea de Apel Bacău este un pas prin care compania solicită reconsiderarea deciziei de revocare a finanţării şi continuarea dialogului pentru a găsi soluţii viabile.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

„Chimcomplex este angajat să contribuie la dezvoltarea durabilă şi la securitatea economică a României. Reducerea dependenţei de importuri şi crearea de locuri de muncă în Oneşti sunt obiective strategice naţionale. Proiecte similare din alte ţări, precum fabrica de baterii Tesla din Germania, au întâmpinat obstacole, dar prin dialog şi colaborare au fost duse la bun sfârşit, aducând beneficii imense economiei locale şi naţionale. De aceea, Chimcomplex rămâne ferm în angajamentul său de a proteja investiţiile strategice şi de a promova dezvoltarea economică în România”, precizează compania.

Chimcomplex este producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi oxo-alcooli. Compania, cu 2 platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea, are o valoare de piaţă de 3,43 miliarde lei.

Îîn 18 decembrie 2023, Ministerul Economiei anunţa că 8 firme din industria prelucrătoare care au fost declarate eligibile pentru obţinerea finanţării pe schema de ajutor de stat au semnat contractele la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

Schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare este o schemă multianuală de granturi de la bugetul de stat, pentru investiţii iniţiale ale companiilor din industria prelucrătoare, în valoare totală de 300 de milioane de euro, lansată în anul 2022. Ajutoarele acordate vizează realizarea de investiţii iniţiale sau pentru o investiţie iniţială în favoarea unei noi activităţi economice, fiind considerate costuri eligibile investiţiile în active corporale şi necorporale, costurile salariale estimate care rezultă din crearea de locuri de muncă în urma unei investiţii iniţiale, calculate pe o perioadă de doi ani sau o combinaţie între cele două.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.