Comisia Europeană a aprobat o schemă românească, în valoare de 358 de milioane de euro, pentru sprijinirea companiilor în contextul pandemiei de coronavirus

bani, euro, bancnote Sursa: Facebook/ MIPE

Comisia Europeană a aprobat, marţi, o schemă românească, în valoare de 358 de milioane de euro (aproximativ 1,7 miliarde de lei), pentru sprijinirea companiilor în contextul pandemiei de coronavirus, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, citat de Agerpres.

Comisia Europeană a aprobat, marţi, o schemă românească, în valoare de 358 de milioane de euro (aproximativ 1,7 miliarde de lei), pentru sprijinirea companiilor în contextul pandemiei de coronavirus,

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat. Măsura va fi deschisă companiilor micro, mici şi medii afectate de pandemia de coronavirus şi active în sectoarele manufacturier, comerţ angro şi cu amănuntul şi turism.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Sprijinul public se va acorda sub formă de subvenţii directe. Măsura este destinată să ajute companiile să finanţeze investiţii în active tangibile şi intangibile şi să depăşească deficitul de investiţii acumulat în economie din cauza crizei coronavirusului. De această măsură ar urma să beneficieze aproximativ 1.000 de companii.

Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condiţiile cadrului temporar. În special, ajutorul nu va depăşi 1% din bugetul total al schemei per beneficiar, va viza investiţiile în active tangibile şi intangibile, dar nu investiţii financiare, nu va depăşi nivelul maxim prevăzut în Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat şi se va acorda până la 31 decembrie 2022.

Executivul comunitar a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107, alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat schema în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Pe această bază, Comisia a aprobat măsura conform normelor UE privind ajutoarele de stat, precizează executivul comunitar.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: