Comisia Europeană așteaptă un nou set de proiecte inovatoare în domeniul tehnologiilor curate. Fondul pentru Inovare are un buget de 1,5 miliarde de euro

inovatie, green, verde, digital Sursa foto: Frames

Comisia Europeană a lansat marţi cea de-a doua cerere de propuneri pentru proiecte la scară largă din cadrul Fondului pentru inovare, unul dintre cele mai mari programe din lume pentru demonstrarea tehnologiilor inovatoare cu emisii scăzute de dioxid de carbon, transmite Agerpres. Acestea vor fi finanţate din veniturile obţinute din licitarea certificatelor de emisii din sistemul UE de comercializare a certificatelor de emisii.

Potrivit unui comunicat al Executivului comunitar, cu un buget de 1,5 miliarde de euro, fondul va finanţa tehnologii revoluţionare în domeniile energiei din surse regenerabile, al industriilor mari consumatoare de energie, al stocării energiei şi al captării, utilizării şi stocării dioxidului de carbon.

“Fondul pentru inovare ajută la aplicarea pe scară largă a soluţiilor tehnologice necesare pentru tranziţia verde. Prin această cerere de propuneri, vom sprijini proiectele inovatoare, accelerându-le şi aducându-le pe piaţă cât mai curând posibil. Această investiţie va sprijini decarbonizarea economiei Europei, pregătind terenul pentru neutralitatea climatică în 2050 şi consolidând poziţia Europei de lider tehnologic la scară mondială”, a declarat vicepreşedintele executiv Frans Timmermans.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Luând în considerare numărul foarte mare de proiecte prezentate în cadrul primei cereri de propuneri şi de rezerva substanţială de proiecte, Comisia a simplificat procesul de depunere a cererilor, care constă acum dintr-o singură etapă. Acest lucru va reduce semnificativ intervalul de timp de la depunerea cererii până la acordarea finanţării.

Proiectele vor fi evaluate în funcţie de potenţialul lor de a evita emisiile de gaze cu efect de seră, de potenţialul lor de inovare, de maturitatea financiară şi tehnică, precum şi de potenţialul lor de aplicare la scară largă şi de rentabilitatea lor. Cererea de propuneri este deschisă pentru proiecte din toate statele membre ale UE, Islanda şi Norvegia, până la 3 martie 2022.

Pentru proiectele care sunt promiţătoare, dar nu suficient de mature pentru acordarea unui grant, va fi disponibilă asistenţă pentru dezvoltarea proiectelor din partea Băncii Europene de Investiţii.

Proiectele se pot depune prin intermediul portalului de finanţare şi de licitaţie al UE, unde sunt disponibile mai multe detalii privind întreaga procedură. Termenul-limită pentru depunerea proiectelor este 3 martie 2022. Depunătorii proiectelor vor fi informaţi cu privire la rezultatele evaluării în cursul celui de al treilea trimestru al anului 2022. Acordarea granturilor şi semnarea proiectelor va avea loc în al patrulea trimestru al anului 2022.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: